• Anne Brith

SAFTIGE BANANBRØD


Jeg hadde noen bananer til overs, og tenkte det var greit å lege bananbrød av dem, slik at de ikke ble kastet.


Bananer bør være veldig overmodne når de skal brukes i bananbrød. Så om de har blitt litt brune, bør du ikke fortvile. Jeg hadde 6 små bananer, det ble til 3 små brød. Jeg ga bort 2, men angret etter jeg hadde smakt brødet haha.


Jeg brukte litt sjokolade i mine brød, men om du har barn som skal spise dette kan sjokoladen droppes. Jeg brukte nemlig litt mørk sjokolade, og det kan smake litt bittert. Særlig om det er sjokolade fra dagligvarebutikken som kommer i plate. ( Dronningen eller Freia) Har du derimot sjokolade fra Callebaut eller Valhrona så gir de nok en mye bedre smak.


3 saftige bananbrød


  • 300 g revet gulrot

  • 4 egg

  • 2,5 dl solsikkeolje

  • 2 dl sirup

  • 2 ts vaniljesukker

  • 6 små overmodne bananer

  • 650 g hvetemel

  • 4 ts bakepulver

  • 1 ts kanel

  • 1 ts havsalt

  • 200 g hakket kokesjokolade

Sett ovnen på 175 grader.


Rasp gulrøttene og mos dem med bananen i mikseren eller kjøkkenmaskinen. Ha i egg, olje, sirup og salt, og pisk dette sammen.


Ha til slutt i mel, bakepulver, kanel, havsalt, vaniljesukker og eventuelt sjokolade.


Fordel røren i 3 smurte brødformer.


Stek bananbrødene i 40-50 minutter.


De ble utrolig gode og ble faktisk mye mye saftigere i dagene etterpå :)


God søndag!

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine