• Anne Brith

Lussekatter





I dag er det 13. desember - Luciadagen.

Har du bakt lussekatter allerede eller skal du kanskje gjøre det i dag?

Hva er lussekatter?

Lussekatter er gule boller i vakre kreasjoner pyntet med rosiner.

For å få bollene gule bruker man krydderet safran. Du kan om du ønsker bruke gurkemeie istedenfor safran.


Lussekatter:

150 g smør

6 dl melk

50 g gjær

2 g safran

1/2 ts salt

1 1/2 dl sukker

2 ts kardemomme

1100 g hvetemel

rosiner

egg til pensling


Smelt smøret, ha i melken og rør den ferske gjæren i melkeblandingen.

Ha sukker, salt, safran, kardemomme og mel i en bolle. Hell over melkeblandingen og bland godt.

Om du erstatter safran med gurkemeie tilsetter du gurkemeie her.

Elt deigen i 10 minutter på lav hastighet.

La deigen forheve i 40 minutter.


Trill ut pølser og figurer og legg dem på stekebrett. Det kan være lurt å passe på at figurer som er på et brett har lik størrelse. Slik steker da alle lussekattene likt.

Stek ved 225 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.


God fredag!






JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine