• Anne Brith

Saftige youghurtboller



Jeg har testet ut flere forskjellige oppskrifter de siste årene.

Barna er glade i boller og elsker når jeg lover dem boller etter skoletid. 


Ofte synes jeg at boller kan bli litt tørre så denne gangen testet jeg å bytte ut litt av melken med youghurt.


Og som i kaker funket dette som bare det. Resultatet ble deilige og saftige boller.

 

Her er oppskriften, enjoy!


YOGHURTBOLLER


1 kg hvetemel

1,5 dl sukker

1 ts kardemomme

150 g smør

4 dl melk

1 pk fersk gjær

3 dl youghurt naturell


Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.

Smelt smør og ha i melken.

Når dette er 37 grader røres gjær inn. 

Bland dette i bollen og miks det sammen med en eltekrok.


Ha til slutt youghurten i og elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 20-30 minutter


Rull ut 25 boller a 65-75 gram og etterhev dem til dobbelt størrelse.

Dette tar ca 20-35 minutter alt etter hvilken gjær du bruker.


Stek dem på 225 grader varmluft midt i ovnen i 12-15 minutter.


Jeg penslet mine med egg og hadde perlesukker oppå :)


Ønsker dere en strålende søndag i morgen!


Klemmer fra Anne Brith





JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine