Jeg har testet ut flere forskjellige oppskrifter de siste årene.
Barna er glade i boller og elsker når jeg lover dem boller etter skoletid.
Ofte synes jeg at boller kan bli litt tørre så denne gangen testet jeg å bytte ut litt av melken med youghurt.
Og som i kaker funket dette som bare det. Resultatet ble deilige og saftige boller.
Her er oppskriften, enjoy!
YOGHURTBOLLER
1 kg hvetemel
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
150 g smør
4 dl melk
1 pk fersk gjær
3 dl youghurt naturell
Ha mel, sukker og kardemomme i en bolle.
Smelt smør og ha i melken.
Når dette er 37 grader røres gjær inn.Â
Bland dette i bollen og miks det sammen med en eltekrok.
Ha til slutt youghurten i og elt deigen i 10-15 minutter.
Forhev deigen i 20-30 minutter
Rull ut 25 boller a 65-75 gram og etterhev dem til dobbelt størrelse.
Dette tar ca 20-35 minutter alt etter hvilken gjær du bruker.
Stek dem på 225 grader varmluft midt i ovnen i 12-15 minutter.
Jeg penslet mine med egg og hadde perlesukker oppå :)
Ønsker dere en strålende søndag i morgen!
Klemmer fra Anne Brith
Comments