top of page
Anne Brith

Saftig flettaloff



Denne loffen er helt MAGISK!


Superenkel å lage og den er utrolig saftig og god.


Det er egentlig en oppskrift fra mamma men med få justeringer.


Jeg har kjøpt mine former på Europris og denne oppskriften er nok til 3 av disse. Har du ikke brødformer som dette kan du dele deigen i 2 og lage to stykker og ha dem i en lasagneform.

Det går like greit. 


FLETTALOFF

1 kg hvetemel

1 pk fersk gjær

2 ss sukker

1 ts havsalt

75 g smør

6 dl melk


Som dere ser her så har jeg alt det tørre inkludert gjær i bollen. 



Så smelter jeg smøret og har i melken. 


Dette heller jeg over det tørre og begynner å elte. 




Det er viktig når du lager loff og annen gjærbakst at du elter mye og lenge. Minst 15 minutter. 

Hvis ikke kan gjærbaksten din bli seig. 





Pass også på at væsken ikke er for varm. Er den for varm risikerer du å drepe gjæra. 

Forhev deigen under et klede til dobbelt størrelse. Dette tar ca 30-45 minutter. Alt etter hvor varmt det er i rommet. 


Del deigen i 3 og del disse emnene også i tre. Flett loffen og ha den i formene. 

Etterhev under klede eller plast og pensle med vann og ha på valmuefrø før de går i ovnen. 





Stek loffen på 220 grader i ca 30 minutter. 





Pass på. Mulig ovnen din er sterk eller svak og da må du justere steketiden noe. Jeg har innimellom måtte justere med hele ti minutter med annen ovn enn jeg har hjemme. Noen ovner er varmere enn andre. Rett og slett. 


Stek dem midt i ovnen. De skal være gyllenbrune.





Det er ingen krise om du bare halvsteker dem. Da kan de fryses og ferdigstekes når du skal ha dem. Dette er fint mulig. NO PROBLEM!


Dette elsker barna å få servert i helgene. Ja, det er ikke akkurat mye mat i loff men noen ganger er det lov å kose seg!


Om du ønsker å følge med på kun bakingen jeg driver med kan du følge meg på Instagram under annebrith.no og ønsker du å følge med på hvordan jeg organiserer hverdagen min med barn, økonomi og forskjellige AS kan du følge meg på den mer private instagrammen min annebrithdavidsen.


Facebook: Annebrith.no

Snapchat: Annebrith.no

Youtube: Annebrith.no



0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Gulrotbrød

Lussekatter

Comments


bottom of page