top of page

Vaniljecupcakes

  • Anne Brith
  • May 22
  • 2 min read

Updated: Jun 4



VANILJEMUFFINS – ENKELT, KLASSISK OG UIMOTSTÅELIG


Disse vaniljemuffinsene er saftige, søte og enkle å elske. Perfekte alene – eller som base for dine favorittoppinger. Med vanijesukker med ekte vanilje, fløte og luftig røre får du bakst som både barn og voksne setter pris på.


Vil du ha flere fristelser?

Denne oppskriften er bare én av mange i heftet Mine beste cupcakes – en samling av mine mest populære og etterspurte cupcake-oppskrifter gjennom tidene.

I heftet får du blant annet:


🧁 Gulrotcupcakes med kremostglasur

🍫 Saftige sjokoladecupcakes

🫐 Cupcakes med blåbærmousse

🍋 Suksesscupcakes med gule topper

🌿 After Eight cupcakes for den som elsker frisk sjokolade

❤️ Red velvet med fløyelsmyk frosting

🍿 Popcorncupcakes – barnas favoritt!

🥜 Oreo- og Snickerscupcakes som får bein å gå på


Du finner heftet her: Mine Beste Cupcakes


VANILJEMUFFINS


125 g smør

2 dl sukker

3 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1,5 dl fløte


Pisk sukker og smør hvitt.

Ha i ett og ett egg.

Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker i bollen og miks forsiktig til alt er blandet.


Ikke overmiks.


Ha i fløten og bland alt sammen. Fordel røren med en sprøytepose i formene og fyll dem med ca 50 g røre. eller 3/4 i formen.


Stekes på 170 g varmluft i 15-20 minutter.


Disse og flere andre finner du i heftet: Mine Beste Cupcakes


5 tips for perfekte vaniljemuffins


  1. Pisk smør og sukker luftig – ikke bare bland! Jo lysere og luftigere denne blandingen blir, jo saftigere muffins får du. Bruk gjerne romtemperert smør og pisk i minst 3–5 minutter.

  2. Tilsett egg ett om gangen Dette gir en mer stabil røre og forhindrer at den sprekker. Miks bare til egget er akkurat blandet inn – ikke mer.

  3. Sikt det tørre – alltid! Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker sammen før det blandes i røren. Det gir en jevn og luftig tekstur uten klumper.

  4. Bruk sprøytepose for jevn fordeling Det er ikke bare ryddigere – det gir også jevnt stekte muffins og finere topp. Fyll formene ca 3/4 fulle eller bruk ca 50 g røre per form.

  5. Sjekk med tannpirker mot slutten av steketiden Muffinsene er ferdige når en tannpirker kommer ut uten røre på. Ikke overstek – da mister du den deilige saftigheten.


Komentáre


bottom of page