• Anne Brith

Prinsessekake



Denne oppskriften er knallgod og den gir ikke bare en prinsessekake i paiform men også et helt brett med kanelsnurrer, eller fylte vaniljehorn om du vil. 


Som du ser på bildene nedenunder så er det bare 1/3 av deigen som går i paiformen. Resten ruller du boller av, lager du kanelsnurrer av, eller lager du noe annet godt av. Du velger. 


PRINSESSEKAKE

700 g hvetemel

100 g sukker

1 ts kardemomme

1/2 ts havsalt

1 pk fersk gjær

4,5 dl melk

80 g smør


FYLL

smør

sukker

kanel


Ha det tørre i en bolle. Smelt smør og ha i melken. Bland den ferske gjæra i melken eller smuldre den i det tørre.

Hell over væsken og elt det hele sammen til en fin og smidig deig. 

La deigen heve i 45 minutter. Legg gjerne plastfolie over slik at deigen får jobbet seg fin og stor. 


Del deigen i to og kjevle ut en stor firkantet leiv. Smør på smør, strø på sukker og kanel og rull den opp. Del opp og legg snurrene i paiformen. 





Det som blir igjen kan du legge på et eget brett. 

La dette etterheve i minst 20-30 minutter, og fyll i vaniljekrem rett før du skal sette “kaken” i ovnen.

Stekes på 225 grader varmluft, midt i ovnen i 15-20 minutter.

Følg med!


VANILJEKREM

5 dl helmelk

90 g sukker

1 vaniljestang

2 egg

35 g maizena


Ha melk og sukker i en kjele. Har du ikke helmelk kan du faktisk bruke lettmelk. No stress. Men ikke si til Lars Lian eller Pascal at jeg sa det! Snitt vaniljestangen og har frø og stang i melken. Har du ikke vaniljestang, tar du litt vaniljesukker.  Også det må og forbli mellom oss.

I en bolle har du egg og maizena og visper dette sammen til en glatt masse uten klumper. 

Kok opp melken. Når den koker har du i litt av melken i bollen med egg og blander dette sammen. Hell så eggeblandingen opp i melken og rør alt inn. La det hele koke opp og fjern etterpå vaniljestangen. 

Om du ikke liker å ha en vaniljestang i mens kremen blir tykk henter du den ut etter at melken har kokt opp. 

Sett kjelen bort og bruk det som fyll. 


Ikke glem å etterheve prinsessekaken. 

Jeg pensler noen ganger med egg. I dag ble det litt egg på som gir litt ekstra glans. 

Pynt til slutt med litt melis. Her tok jeg bare og laget en melisglasur med melis og vann, da et av barna ikke er fan av min vanlige med sitronsaft. 


God lørdag!


Om du ønsker å følge med på kun bakingen jeg driver med kan du følge meg på Instagram under annebrith.no og ønsker du å følge med på hvordan jeg organiserer hverdagen min med barn, økonomi og forskjellige AS kan du følge meg på den mer private instagrammen min annebrithdavidsen.

Facebook: Annebrith.no

Snapchat: Annebrith.no

Youtube: Annebrith.no







JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine