top of page

Hjertecookies

Anne Brith



Her er 10 tips til deg som skal lage slike Cookies


1. Bruk romtempererte ingredienser

  • La smøret og egget bli romtemperert før du begynner. Dette gir en jevn og smidig deig.

2. Ikke overarbeid deigen

  • Når du tilsetter melet, bland bare til deigen akkurat kommer sammen. Overblanding kan gjøre kakene harde.

3. La deigen hvile i kjøleskapet

  • Å kjøle ned deigen er avgjørende. Det gjør den lettere å jobbe med og hjelper kakene å holde formen under steking.

4. Kjevle deigen jevnt

  • Bruk en kjevle med justerbare ringer, eller legg to pinner av samme tykkelse på hver side av deigen for å få en jevn tykkelse.

5. Dypp formene i mel

  • Dryss litt mel på kakestikkene for å unngå at deigen setter seg fast, og for å få rene og pene kanter.

6. Bruk bakepapir

  • Kjevle ut deigen direkte på bakepapir for enklere overføring til stekebrettet og mindre rot.

7. Forvarm ovnen

  • Sørg for at ovnen er helt varm før du setter inn kakene. Dette sikrer jevn steking.

8. Ikke stek for lenge

  • Hold øye med kakene – de skal være lett gyldne, ikke brune. Oversteking gjør dem tørre.

9. Avkjøl kakene helt før du pynter

  • La kakene kjøle seg helt ned på rist før du begynner med glasur, ellers smelter og renner glasuren.

10. Tilpass glasurens konsistens

  • Hold glasuren litt rennende for dyppeeffekt. Skal du lage detaljer, kan den være litt tykkere. Juster med vann eller melis etter behov.


OPPSKRIFT COOKIES


  • 150 g smør

  • 150 g melis

  • 1 egg

  • 300 g hvetemel

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1 klype salt


SLIK GJØR DU


  • Pisk smør og melis hvitt.

  • Ha  i egget visp dette inn.

  • Sikt inn mel, vaniljesukker og salt..

  • Bland deigen.

  • Kna deigen sammen og la den hvile i kjøleskap i 1 time.

  • Kjevle ut deigen på et bakepapir til deigen er ca 0.7 cm.

  • Stikk ut hjerter og stek disse..

  • Avkjøl på rist og pynt med glasur når de er kalde.





OPPSKRIFT GLASUR


  • 300 g siktet melis

  • 1 eggehvite

  • 1 ss sitronsaft

  • rosa pastafarge

  • rød pastafarge


SLIK GJØR DU


  • Ha alle ingrediensene i en bolle.

  • Miks det sammen med grind.

  • Når glasuren er helt hvit og ligner litt på konsistensen av marengs er den ferdig.

  • Del glasuren i 3 deler.

  • Farg en del mørk rosa/rød og en annen del lys rosa.

  • Tynn ut alle delene med litt vann. Ikke for mye, for da stivner ikke glasuren skikkelig.

  • Ha litt av hver farge i en liten skår og rør fargene sammen.

  • Dypp hjertene i forsiktig. Gjenta å ha en te-skje av hver farge i skålen helt til alle hjertene er dyppet i glasur.

  • La hjertene tørke på rist!







1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Kommentar


mo-soera
2 dager siden

Hvor mange grader skal de stekes på?

Gefällt mir
JOIN OUR MAILING LIST

TUSEN TAKK FOR AT DU FØLGER OSS!

© 2019 by AnneBrith Magazine 

bottom of page