JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Anne Brith

Pepperkaker



Denne oppskriften har jeg fått av mamma.

Dette er for meg verdens beste pepperkaker, og det blir ikke jul uten disse!


Det er to ting som gjør disse pepperkakene fantastisk gode både på smak og konsistens.


Den ene ingrediensen er fløte. Aldri lag pepperkaker uten fløte, sier mamma. De blir ikke så gode.

Og så er det selvsagt pepper i dem. Pepperkaker uten pepper er ikke pepperkaker i mine øyne, men vi er forskjellige.


Du kan fint droppe pepper om du er en person som ikke liker dette.


Verdens BESTE pepperkaker


250 g smør

2 dl sirup

4 dl sukker

2 dl fløte

1 ts nellik

1 ts ingefær

1/2 ts pepper

2 ss kanel

2 ts bakepulver

1100 g hvetemel


Bland smør, sirup og sukker i en kjele og varm dette opp på middels varme til alt er helt smeltet.

Det er ikke noe krise om dette koker. Når sukkeret har smeltet har du i fløten.

Om du ser at sukkeret ikke blir løst opp må du ha høyere temperatur på.

Ha så i krydder.

Sikt bakepulver og mel og ha dette i en kjøkkenmaskin eller bakebolle. Hell over den oppvarmede blandingen og rør det hele sammen.

HUSK. Bare bland alt sammen. Om du elter deigen for lenge begynner melet å binde seg og lager sterke bindinger som igjen gir seige pepperkaker.

Avkjøl deigen i kjøleskap over natten eller i noen timer.


Kjevle ut deigen ca 2-3 mm tykt og stikk ut former.

Stek dem i 5-7 minutter på 180 grader varmluft. Midt i ovnen.

Har du ikke varmluft blir det over og undervarme. Da kan du øke tiden noe.


La pepperkakene avkjøles.