• Frubuckle

Viljestyrke til trening.

Kanskje et nødvendig oppgjør med deg selv!


De aller fleste kan se gode grunner for trening! Komme seg i bedre form, bedre helse og komme litt ned i vekt, men når en skal gjøre en livsstilsendring kan dørstokkmila plutselig bli for tung å overkomme. Her handler det mye om viljestyrke. Det å sette fingeren på noe som egen viljestyrke kan være litt vanskelig. Det er jo litt personlig å erkjenne at en kanskje ikke har sterk nok vilje til å bare komme seg opp og sette i gang! Spør deg selv om du bruker unnskyldninger for å «utsette» fysisk aktivitet? Alle sliter til en viss grad med viljestyrken!


Noen typiske unnskyldninger er:


· Litt forkjølet

· Har for dårlig tid

· Har hatt en dårlig natt søvn

· Endringer i dagsprogram

· Stiv og støl fra en tidligere trening

· Ikke bra nok vær


De fleste kjenner seg nok igjen i noen av unnskyldningene som er nevnt over. Det en skal vite er at dette er helt normalt. Det som er viktig er å være klar over det selv så en kan unngå å havne i fellen hvor du lager grunner for å droppe en treningsøkt. Ha selvinnsikt og vær litt kritisk til deg selv når du tar slike valg.Heldigvis finnes det råd. Det fine er at viljestyrken din kan trenes opp! For vær økt du føler du har mestret skal du få se at viljen til å fortsette bare øker. Mestringsfølelse, måloppnåelse og viljestyrken din går hånd i hånd. For å ting litt enklere bør du prøve disse rådene under.


· Planlegg øktene dine. Tid, sted og hold deg til planen!

· Sett realistiske mål som du kan oppnå på kort og lang sikt.

· Tenk over fordelene mosjon gir. Det kan gi motivasjon.

· Dra på trening selv om du tror du får en dårlig økt og ofte blir slike økter til det bedre.

· Gi deg selv mye ros og hold humøret oppe. Du skal jo kose deg med treningen!

· Forkjølelsessesongen. Det er ikke farlig å trene når du er litt forkjølet.

· Varier treningen og fokuser på økt aktivitet på alle fronter.


Som tidligere nevnt sliter vi alle med dette til tid og annen. Det er derfor svært viktig å erkjenne at dette faktisk er en utfordring. Kjenn på hva som er unnskyldninger og vær ærlig med deg selv så skal du se at det aller meste er overkommelig og vil gi deg god motivasjon fremover til en sunnere hverdag.INTERVALL ØKT! 30 minutter

Ha incline på 1,5 – 2 %.


Oppvarming:

6 minutter. Gå eller en rolig jogg.


Hoveddel:

19 minutter og 20 intervaller.

Du skal ha 20 intervaller med 40 sekunder løp på møllen og 20 sekunder pause hopp av møllen. De første 10 intervallene skal du ha den samme hastigheten og de neste 10 skal du øke med 0,2 for hver.


Nedtrapp:

4 minutter. Bruk den tiden til å få pulsen ned igjen.


Have fun!


Til slutt vil jeg komme med et godt råd fra meg til deg. Det å ha variasjon på trening er nøkkelen til å forsette. Jeg bytter treningsprogram, løper i perioder, trener med ei venninne eller min mann, går på gruppetrening eller tar en utetrening. Elsker variasjon og blir ikke lei.

Variasjon er nøkkelen til kontinuitet.


Tone Buckle❤️


Følge meg gjerne på instagram frubuckle.

Blogg Frubuckle.no


0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine