JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Verdens enkleste vårruller

Når man snakker om asiatisk mat, er det mange som tenker på vårruller. Kanskje ikke så rart, for disse nydelige, sprø delikatessene er ordentlig kosemat i mine øyner.




Jeg vil derfor introdusere dere for filippinske Lumpia i dag, eller også kjent for "verdens enkleste vårruller", blant mine lesere :) Disse er blant de oppskriftene som er blitt testet mest på bloggen, og en super populær rett å lage til store anledninger som f.eks. konfirmasjon eller 17.mai.

I dag deler jeg en ny, og enda enklere versjon, som garanterer gode resultater :) Disse er fylt med kjøttdeig av biff og grønnsaker.


INGREDIENSER TIL 20 LUMPIA

400 g karbonadedeig

75 g hakket gulrot – 1 medium stor gulrot

100 g hakket vannkastanje i kanne

25 g hakket vårløk

2-3 stk½ finhakket løk

2 fed finhakket hvitløkMatolje til steking

SMAKSTILSETNINGER

2 ts soyasaus

1 ts oystersaus

1 ts sukker

½ ts hvit pepper

TILBEHØR

10 lumpia wrapper delt i to (Merke Spring Home – str 30 sheets)

1 egg

Matolje til steking

FREMGANGSMÅTE: 

Ønsker du video? Ta en titt på høydepunkter på min Instagram :)

Start med å kombinere kjøttdeig, gulrot, vannkastanje, vårløk, løk og hvitløk i en stor bolle. Tilsett alle kryddrene og miks alle ingrediensene godt sammen. Sett til marinering i minst 30 min i kjøleskapet. 

HVORDAN RULLER VI?

1. Største forskjellen jeg gjør her som forkorter hele prosessen er at jeg legger fyllet oppi en sprøytepose, og sprøyter ut fyllet i en lang stripe. Da slipper jeg å bruke tid på å spre fyllet jevnt ut, og alle blir like store. 2. Brett begge kantene inn slik at de overlapper hverandre.  3. Deretter kan du pensle litt egg på «trekanten» øverst.  4. Rull hele veien til du møter enden.

Enkelt ikke sant? :)

STEKING: 

Ha en del matolje i en stor stekepanne eller kasserolle. Stek lumpia på medium høy varme i ca. 10-12 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Roter jevnlig. 

Serveres med sweet chili saus eller en blanding av soyasaus og eddik!

TIPS: 

- Fyllet kan lages en dag før og oppbevares i kjøleskapet.

- Du kan også rulle lumpia med mer fyll, slik at de blir tykkere og kortere.

- Både fyllet og ferdigrullet Lumpia kan fryses ned.

Håper dere vil teste disse super enkle vårrullene!

Klem TuTu - www.altasiatisk.no Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3