JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Vanilje Cupcakes MEd Kokos Smørkrem Og Candy Cane

God mandag dere!Disse enkle, nydelige vanilje muffins med en spennende kokos smørkrem, toppet med knuste candy cane blir å se på vårt nyttårs bord i år. Disse passer perfekt sammen med en kopp te eller kaffe, og blir garantert godt tatt i mot av både store og små :)


Er du ikke glad i smørkrem er disse gode som de er, eller med vanlig glasur også! En enkel og nydelig nyttårs dessert som ikke tar deg lang tid å lage :)INGREDIENSER TIL 24-26 CUPCAKES

CUPCAKES

200 g romtemperert smør

200 g sukker

4 egg

200 g mel

2,5 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker


KOKOS SMØRKREM

450 g melis

250 g romtemperert smør

6 ss kokosmelk

1 ts vaniljesukker

Ca. 10 stenger knuste candy cane


FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 180 grader, over og under varme.


Bruk en håndmikser eller maskin og pisk smør og sukker sammen til det blir fluffy, i ca. 5 minutter. Deretter tilsetter du et og et egg av gangen. Pisk lett mellom hvert egg. Ha helt til slutt mel, bakepulver, vaniljesukker og pandan essens oppi. Pisk til du får en jevn og glatt røre.

Fordel røre i muffinsformer (les tips), bør være ca. 3/4 fulle i ca. 24-26 muffinsformer. Sett de inn midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Merk! Jeg bakte disse i romjulen og var tomme for muffinsformer, derfor ble disse ekstra store siden jeg kun hadde 19 former.


Avkjøles på helt på en rist, mens du lager smørkrem i mellomtiden.


Bruk håndmikser eller maskin til å piske sammen smør, melis og vaniljesukker i ca. 3-5 minutter til alle ingrediensene er godt mikset sammen. Deretter har du oppi kokosmelk og pisker i ca. 2 min til. Dersom du opplever at smørkremen blir for bløt pga. temperaturen i rommet, kan du legge den litt i kjøleskapet.


Bruk sprøytepose og ønsket sprøytetipp (jeg bruker Wilton 1M) til å sprøyte smørkremen ut. Strø med knuste candy cane på toppen :)


TIPS:

- Hvor mange cupcakes du får er opptil om du bruker små eller store former. Bruker du vanlige muffinsformer kan du få mellom 24-26 stk. Har du store og dypere cupcakes former, vil du få mellom 12-14 stk.

- Har du ikke sprøytetipp, kan kremen smøres rett på med en skje eller smørkniv.

- Disse kan oppbevares i lufttett boks opptil 2 dager.


Ritkig godt nyttår! Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3 Klem TuTu