JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Hva har vært best?

I løpet av en dag, en uke, et liv er det opp og nedturer for oss alle. Noen dager er helt topp, andre ikke fullt så gode. Det er en del av livet, og det må vi faktisk bare akseptere. Vi får ikke nødvendigvis gjort noe med det.


Det vi kan gjøre noe med er hva vi fokuserer på. Hvis vi fokuserer på det som har vært kjipt i løpet av en dag får vi det i hvertfall ikke bedre. Jo mer vi tenker på det, jo mer forsterkes det, og det kjipe, kjedelige eller triste får en enda større del av dagen vår enn strengt tatt nødvendig.


Jeg tror de fleste av oss har hørt at det å fokusere på det som er positivt er godt for oss. Derfor er ukas utfordring å gjøre en liten enkel ting hver dag for å fokusere på det som faktisk har vært bra. For jeg lover deg, selv om dagen har vært skikkelig bekmørk er det noe som har vært bedre enn det andre.


En dag i løpet av dagen, gjerne under et felles måltid med familie, partner eller kolleger still spørsmålet: "Hva har vært det beste med dagen i dag?"

Selv om dagene for mange er fylt til randen med aktiviteter, jobb, hus og barn er det mange som prioriterer å få til et felles måltid. Da er det helt perfekt å bruke tiden på å finne ut hva som har vært det beste med dagen. Å stille et sånt spørsmål skaper en utrolig fin ramme på måltidet. Alle får muligheten til å si noe om sin dag og reflektere rundt hva som har skjedd og hvordan det påvirker tankene og følelsene.


Vi har gjort dette hjemme i mange år, og jeg elsker stemningen det gir rundt bordet. Vi tar en runde hvor alle får spørre en av de andre hva som har vært det fineste med dagen. Og jeg må innrømme, innimellom synes jeg det er skikkelig vanskelig å finne en ting som har vært fin. Da tenker, hva har vært finest (eller minst dårlig ;)). Noen ganger kan det være jeg må lete lenge i eget hode, for så å finne ut at egentlig var det ganske deilig å kjenne den friske luften når jeg gikk til t-banen den morgenen. Da svarer jeg det, og vipps ser jeg på dagen på en litt finere måte. Rett og slett fordi det tar fokus vekk fra alt som har vært dritt.


Altså, det er jo ikke sånn at livet blir en dans på roser fordi du setter pris på frisk luft, regndråper i fjeset eller en god samtale. Men tross alt er det mye hyggeligere å tenke på de (små) tingene vi har satt pris på i løpet av en dag enn å fokusere på alt vi ikke likte.


Så håper du blir med oss og spør rundt middagsbordet: hva har vært det beste med din dag? Husk at det er litt vanskelig til å begynne med, rett og slett fordi vi ikke er så vandt til å tenke sånn. Barna hos oss får lov å tenke så lenge de vil, og noen ganger vet de ikke. Da hender det jeg gir de en liten meny av forslag.


La oss prøve en uke, hvem vet kanskje du blir avhenging.


Ta vare på deg selv og de du er glad i. Håper du finner mange fine ting med dagene dine.


Til neste gang,

Marte

XoX

Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg