• Hverdagssirkus

Tyven tyven...

Overalt hvor jeg går hører jeg det: "november, ass, det er så mørkt", "åh, jeg er så trøtt hele tiden", "jeg orker ingen ting, det er sikker årstiden". I alle varianter hører jeg det. Tror ikke jeg har møtt en som sier det er et skikkelig energiboost med november. Det er jo litt dumt, for tross alt er jo november en måned hvor det skjer ganske mye og hvor vi i alle fall må lade opp til alt som skjer i desember. Og jo mer vi får gjort i november, jo lavere skuldre kan vi ha mot jul.


Jeg har merket det selv. Hvor uendelig tungt det er å stå opp om morgenen. Hvordan jeg hver kveld planlegger at i morgen, da skal jeg stå opp litt før, men ender med å slumre en time ekstra isteden. Jeg drar meg gjennom ettermiddagene og bare gleder meg til jeg kan sette med ned uten noe mål og mening.


Det finnes en del av de dagene i november - hvor jeg klamrer meg til kaffekoppen! Vet ikke egentlig hvor mye mer energi jeg får av det, men jeg lever i troen ;)

Jeg må vel innrømme at, dessverre, er det ikke bare november som er sånn for meg. Føler meg egentlig alltid ganske lav på energi - borsett fra når jeg er i flyt. Du vet, når tiden bare flyr avgårde og du nesten glemmer sted og tid. Da glemmer jeg å tenke på det, at jeg er trøtt altså.


Så på mange måter handler kampen om energien om å finne ut hva som gir mer enn det tar. Det er et stort spørsmål. Henter du energi når du er alene på tur i skogen, når du går på konsert med venner, når du tegner, trener eller rydder? Hva stjeler din energi? Hva tapper deg helt? Hva er dine energtyver? Har du tenkt gjennom det?


En av de tingene som gir meg masse energi er å jobbe med team eller ledere. Å lede de gjennom hele dager med oppturer og eureka!

Litt vanskelig, sier du? Vet ikke helt? Jeg hører deg!! Det er en skikkelig jobb som må gjøres, og det handler om å lytte til egen kropp og hjerte. Og det - det er vanskelig!


Jeg vet at jeg er ekstrovert, så jeg får masse energi av å være sammen med andre. Jeg får energi av å skrive, av yoga og av å legge gode strategier, tenke langsiktig og legge planer. Likevel må ofte kvelder med venner eller yoga vike for slumring på sofaen. Bare fordi jeg ikke orker noe annet. Det gir ikke mening. Jeg vet jeg ikke er alene om å ha det sånn.


Så la oss bruke denne uken på å kjenne etter, hva gir meg energi? Hvilke tanker er det lurt å tenke, og hva har jeg lyst til å si til meg selv for å faktisk bruke tiden på det som gir meg energi. La oss utforske hvilke energityver vi har i livene våre og hva som skal til for å tøyle de.


Hvis du klarer å være bevisst på dette i en uke, så kommer du ut neste søndag litt klokere på deg selv. Et tips kan være å tenke gjennom dagen, energinivået og aktiviteter før du legger deg. Eller kjenn etter gjennom dagen: "hvordan er energien min nå, når jeg gjør dette". Bare husk, vær grei med deg selv, ikke døm! Alt som skjer er ok! Vi skal snakke oss selv opp - for det er med på å øke energien.


Så da sees vi senere i uken - forhåpentligvis med enda litt mer energi!


Ta vare på deg selv og de du er glad i. Lykke til med å jage bort tyvene.


Til neste gang,


Marte

XoX

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine