• Interiør

Tradisjonsfast?


Noen tanker om adventstiden, lag din egen krans og julens vakreste giveaway kommer her!


På søndag er det 1. Desember og første søndag i advent. Mange små som gleder seg til kalender og ventetiden. Jeg gleder meg til førjulskos og er en av de som planlegger å kose meg med å pakke inn gaver, småpynte til jul, lage hjemmelagede karameller mens jeg drikker gløgg og setter på deilig julemusikk loungestyle. Her blir det aldri syv slag og treet, en ekte dryssende gran, kommer frem etter tradisjon tro lille julaften. Det er kanskje noe av det koseligste jeg vet med førjulstiden, de lokale juletreutsalgene som lyser opp mørke Desember. Litt etter litt kommer julen snikende frem både inne og ute med lys og sesongens naturlige pynt.
Her finner du ikke overdådige plastgirlandere med blinkende lys og hjerter, ei eller julegardiner og jeg stresser ikke med å ta frem all pynten fra en dag til en annen. Litt sånn på slump kommer sesongens granbar, einer, noen gamle perfect home engler som har fått en runde med den sorte sprayboksen og litt blomster på plass, gjerne noen kvister og litt røde bær, akkurat i tide til å nyte adventstiden.


Kalenderlyset og nellikappelsin er noen av mine fineste barndomsminner og de følger gledelig med meg videre.

Tidligere i år meldte jeg meg på juleransekurs og i går var tiden kommet for førjulstidenes feelgoodkveld hos blomsterdekoratørene på fyrstikktorget i Oslo. En nydelig lokal blomsterbutikk i Oslo med skikkelig julestemning. Så flinke damer som jobber der med passion for blomster. Tror kanskje jeg må spandere på meg litt ny julepynt i år for de hadde så mye fint, men jeg var der som sagt i går for å binde min egen julekrans. Jeg var spent, gledet meg og ble kanskje litt overasket over den lekre kransen jeg fikk med meg hjem etter to timer som jeg i tillegg hadde laget selv. Den skal med stolthet henge på døra og ønske velkommen i år.


Dette er noe du også lett kan gjøre hjemme. Ta deg en tur ut i helgen så finner du garantert masse du kan bruke og du har sikkert litt pynt liggende i skapet som du kan dekorere kransen med til slutt. Du kan også kjøpe det du trenger i en blomsterbutikk, og granbar får du også hos de lokale juletreselgerne.Halmkrans, saks og ståltråd. Jeg er klar!


Buntene surres og overlappes rundt kransen. Husk å dekke utside og innside også med mindre og lengre kvister. Den skal bli frodig.


Vi brukte en halmkrans som base, men du kan fint bare surre rundt ståltråd eller en ståltrådkrans. I tillegg trenger du en god saks, masse ståltråd og god stemning.

Av grønt brukte vi sqaurrosa, en type einer, vanlig granbar og en type eucalyptus med nydelige små blomster for å lage den frodig og fin.


Vi startet med å surre ståltråd rundt halmkransen og «låse» den fast. Så buntet vi sammen buketter med grønt og festet de til halmkransen med å surre ståltråd rundt. Passet på at alle de små buskbuntene gikk samme vei, overlappet buskene så ståltråden ikke synes. Vi jobbet oss rundt kransen mot klokken slik at kransen ender opp i sirkel med klokken. Siste laget var litt tricky da vi måtte smyge dette laget inn under det første.

Men det fine er at du kan justere litt når kransen er ferdig så ikke tenk at dette må bli perfekt, for det gjør det uansett.

Utsiden av kransen dekket vi med litt lengre kvister og pass på at det ikke blir for mye på midten slik at hullet i kransen blir borte. Undersiden trenger du ikke tenke på om den skal henge på døren eller ligge på bordet.Herlig grønt!

Til slutt pyntet vi med litt kongler, julekuler, lekre bånd og til og med en liten fugl. Her kan du lett sette ditt preg på med farge eller om du bare ønsker den grønn er også det helt greit.


En ting som er sikkert er at dette ikke blir eneste kransen jeg skal lage i år.VELKOMMEN!

Har du hverken tid lyst eller tålmodighet til å lage egen krans så stikk inn på min instagram for julens vakreste GIVEAWAY.


God førjulstid! Husk å nyte litt også og gjør de tingene du vil for å lage deg en Desember du ikke glemmer.


Klem Therese!JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine