JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

THAI GREEN CURRY MED KYLLING

God mandagskveld fine <3 Håper du har hatt en super start på uken!


Jeg elsker gryteretter og supper når dagene er kalde, og lagde derfor denne 20-minutters thai grønn curryen her om dagen, som virkelig varmet hele kroppen :)


Denne herlige curryen inneholder blant annet thai basilikum og sitronblader, som gir en helt utrolig aroma. Sammen med super mør kylling, håper jeg denne kommer til å falle i smak hos dere.

Ingredienser for 4 porsjoner

3 kyllinglår filet i store terninger

50 g green curry paste

300 ml kokosmelk

200 ml vann

4 eggplants i skiver

5-7 sitronblader

Ønsket mengde thai basilikum

1/2 løk i skiver

1 ss fiskesaus

1/2 ts sukker

1/4 ts salt


FREMGANGSMÅTE:

Start med å kombinere kokosmelk og green curry paste i en kjele på medium høy varme. Når blandingen får et ordentlig opptok, tilsetter du kyllingen. La det koke i ca. 3 minutter.

Deretter tilsetter du vann, sitronblader, eggplant, spiss paprika, fiskesaus, sukker og salt. Ta på lokk og senk varmen til medium varme.

Når curryen koker, tar du av lokket og tilsetter ønsket mengde thai basilikum og løk. Da er suppen klar :)

Denne er helt magisk sammen med nykokt ris! Du kan også lage den kvelden før, så får du en magisk frokost, lunsj eller middag dagen etter :)


TIPS:

- Jeg elsker kyllinglår filet siden det tåler å bli kokt en stund uten at kjøttet blir for tørt. Du kan også bruke kyllinglår om du ønsker det.

- Green curry paste, sitrongress og eggplant fåes kjøpt fra asiatiske matbutikker.

- Her har jeg brukt spiss paprika, men du kan også bruke vanlig paprika eller chili.

Curryen kan oppfattes litt salt når du prøversmaker, men husk at den skal serveres med ris :)


Håper denne herlige curryen faller i smak hos dere, Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3