JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Tempura Scampi Bao Buns
Det jeg elsker aller mest med disse trendy bao buns, er hvor mye man kan variere med både fyll og smak. I dag finner du en utrolig spennende versjon med tempura scampi og en crispy, frisk og syrlig kålsalat :)


INGREDIENSER TIL 8 BAO BUNS

16 scampi

125 ml vann

100 g mel

1 ss olje

½ ts bakepulver

¼ salt

Olje til steking

Panko til scampiene

KÅLSALAT

100 g hodekål

1 gulrot

2 ss majones

2-3 ts lime saft

¼ ts salt

TILBEHØR

8 fryste bao buns

*Chilimajones

*Teriyaki Saus

Koriander


FREMGANGSMÅTE: Start med å kutte hodekål og gulrot i tynne strimler. Legg grønnsakene oppi en bolle og bland inn majones, lime saft og salt. Sett til side mens du lager chilimajones og teriyaki saus. Oppskriftene finner du via link nederst i innlegget. 

Bland sammen vann, mel, olje, bakepulver og salt sammen i en bolle. 

Deretter kan du fjerne skallet på scampiene, men behold halen på. Fjern ryggraden med en grillspyd. Legg deretter scampien på ryggen, kutt ca. 5-6 hakk i scampien. Bør ikke være dypere enn ½ cm. Snu deretter scampiene og press den ned. Du skal høre at det “knekker” litt i scampien. Dette er for at scampien skal være rett, fin og klar til å rulles. 


STEKINGEN:

Varm rikelig med olje på medium høy varme. Dypp scampi i røren. Hele scampien skal være dekket bortsett fra halen. Legg deretter over til en tallerken med panko. Rull scampien frem og tilbake og press litt i slik at pankoen sitter godt i scampien. 


Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko i oljen. Dersom den flyter raskt opp og bobler betyr det at oljen er klar. Legg scampiene oppi oljen, og stek til du får en fin farge på begge sider. 


Mens scampiene stekes, kan du også dampe bao buns. Jeg brukte en bambus damper og dampet dem i ca. 7-8 minutter (fryste). Når alle ingrediensene er klare, bretter du ut bao buns forsiktig, smører på et tynt lag med chilimajones og teriyaki saus hver side. Deretter legger du på kålsalaten, og helt til slutt to scampier oppi hver bao buns. TIPS:

- Når alle ingrediensene er ferdig forberedt, kan du velge selv om du ønsker å legge alt frem på bordet, så kan man forsyne seg selv, eller sette de sammen på forhånd.

- Bao buns er kjøpt fra en asiatisk matbutikk. De er oftest i frysedisken. 

Ønsker dere en riktig fin torsdag,

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3