• Hverdagssirkus

Teller dere ned dagene?

Hvert eneste år diskuteres det. Julekalendere, en fin tradisjon eller et monster som bidrar til økt forbruk og materialisme? Debatten er vanskelig, og begge sider av saken har jo egentlig rett.


Dette er ikke et forsøk på å kaste seg inn i debatten om julekalender er riktig eller ei. Men at det er første søndag i advent denne uken er liksom ikke til å komme unna. Jeg er sikker på at det er mange som har bannet inni seg dagene før 1.desember "grrr...den hersens kalenderen" mens de løper mellom billigbutikkene og klesbutikkene for å få ferdig 72 pakker til tre barn. Det må jo ikke være sånn.


Tenkte dele noen tips med dere for hvordan få både i pose, bag og sekk, altså både kalender uten å bruke opp halve desember-budsjettet, uten å la barna være lei gaver på selveste julaften og uten å stresse altfor mye.


  • Det enkleste er jo selvfølgelig å droppe hele kalenderen. Kanskje bytte den ut med et hyggelig rituale på morgenen. Noen som husker de bilde-kalenderne fra vi var små?

  • Godis-kalender er en enkel løsning som ikke er altfor dyr, og som de aller fleste barn digger. Sjekk ut vår uformelle, men grundige test av årets kalendere her.

  • Gjenbruks-pakkekalender. Pakkekalender er vel de fleste barns ønskedrøm. Men det krever ganske mye av oss foreldre, både hva gjelder tid og penger. Hør med vennegjengen din, kolleger eller bekjente om de har små-leker, klær, bøker etc som de er ferdig med. Pakk det inn, og det får nytt liv.

  • Opplevelses-kalenderen. I desember er det mange som setter av mye tid til hyggelig opplevelser sammen. Vi baker, går på julemarked, har juleverksted. Legg lapper med opplevelser i kalenderen å slå to fluer i en smekk. Av erfaring kan jeg si at denne varianten passer best til planleggerne og de strukturerte. Selv har jeg mang en gang måttet bytte om lapper, fordi kalenderen ikke tillot baking akkurat den dagen. Innenfor opplevelse er det også verdt å sjekke ut Forskerfabrikken sin kalender. Ett nytt eksperiment hver dag. Skikkelig kul for både store og små!Hjemme hos oss i år har barna fått ansvar for kalendere. Utstyrt med et par hundrelapper kjøper storesøster til mellomste. Mellomste til mini og mini (og jeg) til storesøster. På den måten ser de jobben, gjør noe hyggelig for søsknene sine og ikke minst er sannsynligheten for at de treffer på innhold større enn at jeg gjør det (lager jeg pakkekalender blir det mye strikker, strømper og truser...).


Kalender eller ikke - ønsker vi deg en strålende adventstid. Vi gleder oss til å dele den med deg.


Til neste gang,


Marte

XoXVil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine