JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Takk for alt......

Takknemlighet er viktig. Det å sette pris på alt vi har, alt vi får til og alt vi er! Faktisk gjør takknemlighet gjør oss lykkeligere. Psykologer har visst dette og brukt takknemlighet som er verktøy i år-tider. Nå begynner vi andre å få øynene opp for dette også.


Å skrive ned de tingene du er takknemlig for hjelper deg å holde fokus på de positive tingene i livet og se at, selv om ting er vanskelig, er det mye å være takknemlig for også. Det er dessverre ofte vi tar mange av de tingene for gitt. Så, skriv de ned og sett pris på det!

Innen selvhjelps-verdenen er et knep for å få det bedre, med deg selv og tankene dine, å skrive takknemlighets-dagbok. En liten bok som du har på nattbordet som du tar opp hver kveld og skriver ned tre - eller kanskje - fem ting som du er takknemlig for den dagen.


Det hjelper deg å se positivt på livet, på å sette pris på de små tingene. Kanskje viktigst er det å gjøre dette på de dagene hvor alt er litt tungt, mørkt eller rett og slett hvis du har hatt en dårlig dag. Når vi skriver ned ting vi er takknemlig for, er det nemlig lett å se at det ofte er ting vi tar litt for gitt.


For hvis du er frisk og rask, er det ikke sikkert det er så naturlig for deg å gå rundt å være takknemlig for god helse. Vi tar det for gitt. Og vipps går fokus til de tingene som ikke er så bra, som vi gjerne skulle endret på. Det er jo ingen god spiral.I en konfirmasjon hadde ungommene laget en plakat med alt de var takknemlig for. Denne hand i kirken for alle å se. Et herlig tiltak - og selv om det var mange fjasete lapper sår det noen frø hos de aller fleste. Det blir litt mindre flaut å tenke på eller snakke om takknemlighet i eget liv neste gang. Elsker det!

En dagbok på sengen fungerer ikke for alle. Noen trenger kanskje å si det høyt til noen andre, noen vil male det de er takknemlig for. Noen tar bilder på mobilen. Eller kanskje du synes det er så annerledes og uvant at det holder å begynne med å tenke på det. Måten spiller ingen rolle, det viktigste er at vi husker at uansett hvor vi er i livet er det noe vi kan være takknemlige for. Stort eller smått.


Så begynn i dag. Akkurat nå. Hva er du takknemlig for?Ta vare på deg selv og de du er glad i. Takk


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg