JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Sunday Funday

Når jeg var yngre synes jeg søndag var en pyton dag. Det var gjerne en hel masse som skulle forberedes til uken som hang over meg som en svart sky. Også hadde det nok noe med hva helgene ble brukt til. Det ble jo noen sene netter med mye morro. Brorparten av søndagen ble da brukt til å grue meg til ny uke, kjenne på mangel på energi og behov for søvn.


Nå, med noen år og endel barn på baken er søndagen helt annerledes. Søndag er dagen i uken hvor energien stort sett er på topp. Helgen blir brukt til å kose oss, gjøre ting vi liker, rydde litt, lage mat og sove litt lenger enn vanlig. Og da kjenner jeg på meg at jeg gleder meg til å ta fatt på en ny uke med ny giv.


Moralen er altså å bruke helgen for å fylle opp. Gjøre ting du liker og ting du ikke rekker resten av uken. Så starter vi mandagen med energi og lyst til å levere.Generelt har jeg lagt merke til at hvis jeg bruker litt tid hver dag til å forberede morgendagen, så går hele uken litt lettere. Det er målet for denne uken. Bruke 15 minutter hver kveld til å forberede dagen etter. Kanskje er det å kutte ingrediensene til morgendagens middag fordi det er aktiviteter hele ettermiddagen. Kanskje er det å lage en to-do liste til jobbdagen fordi det er mye å ta tak i. Lage barnas (og din egen...) matpakke. Lage kjøleskapsgrøt så frokosten er i boks?


Altså, ikke store, avanserte greier. Kun ting som tar maks 15 minutter. Det er en god start. Klarer vi det, kan vi heller øke på litt neste uke. Uansett hvilke endringer vi gjør er det lurt å gjøre det litt gradvis, så blir ikke overgangen så stor, og vi øker sannsynligheten for å lykkes. Og 15 minutter, det klarer vi!


Med det ønsker jeg dere en riktig riktig god søndag og en energifylt uke fylt med gode intensjoner og pågangsmot.


Ta vare på deg selv og de du er glad i.


Til neste gang,

Marte

XoXo


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg