• Rine Kalve

Strålende hud fra innsiden

Å få den sunne strålende huden du alltid har ønsket, starter med å fokusere på innsiden! Det er mange ting vi kan gjøre for å forbedre hudens utseende og følelse.

Når vi har det bra på innsiden, vises det som regel på utsiden.Det er viktig å gi næring til huden innenfra. Skjønnhet, velvære og kosthold henger sammen. Det du inntar i kroppen er like viktig som det du smører den med.

Et dårlig kosthold med mye bearbeidet mat kan få oss til å føle oss uvel, og ha negativ virkning på huden.


Du behøver ikke ha strenge regler for hva du kan spise og ikke. Man skal leve livet og smake på nytelser, så bort med dårlig samvittighet. Jeg tenker det handler om å finne riktig balanse og å være bevisst på hva som gir deg energi og en god helse.


Spis masse frukt og grønnsaker, som er en fantastisk kilde til vitaminer som A, C og E, disse vitaminene regnes som antioksidanter og hjelper med å forhindre og forsinke celleskader, som er en naturlig del av aldringsprosessen.


Granateple er for eksempel proppfull av viktige næringsstoffer som har mange helsemessige fordeler, også for huden vår! Granateple har veldig høye verdier av vitaminer, flavonoider og antocyaner som bidrar til å bekjempe fine linjer og forbedre den generelle helsen.

TIPS: Granateple kan brukes til så mye godt, som for eksempel i salater, i sauser, som topping på grøt og yoghurt eller lag deg en smoothie eller juice så får du en skikkelig vitamin boost.

C-vitamin er nødvendig for å opprettholde et sterkt immunforsvar og er en sentral ingrediens for å gi deg en sunn og strålende hud. Proteiner er helt nødvendig, disse er kroppens byggestener. Gode kilder til proteiner finner du blant annet i magert kjøtt , fisk, bønner, frø og linser. Et jevnlig inntak av sunne fettstoffer som Omega-3 er fantastisk for huden, det hjelper også med å redusere kviser og betennelser i huden.

Optimal Omega-3 får du ved å spise fisk som makrell, laks og ansjos. Det finnes også noe Omega-3 i valnøtter, chiafrø, linfrø og ulike planteoljer.


Vann er veldig viktig for å fremme en sunn og hydrert hud. Prøv å drikk rundt 2 liter hver dag. Å ikke drikke nok vann kan gjøre at huden ser tørr og blass ut.


Unngå stress så mye som mulig, ta deg tid til å roe ned. Vær tilstede her og nå. Gjør små ting for deg selv som gir deg følelse av velvære, det kan være å gå en tur i skogen, ta et avslappende bad, gjøre yoga eller andre ting som gir deg energi.

Husk å verdsette deg selv, du er bra nok!


Få nok søvn. Vi har alle hørt om skjønnhetssøvn, det er absolutt ikke noe tull.

Søvn påvirker alle dine organer, nervesystem, hormonsystem og immunforsvar.

Godt med søvn er så viktig, også når det gjelder huden. Det hele henger sammen.


Finn din egen balanse<3


Ha en nydelig torsdag!

Rine<3

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine