• Frubuckle

START UKEN MED BAKKEINTERVALL


God mandag og ny uke.
Hverdagen er forandret og vi må plutselig tenke annerledes. På en eller annen måte rammer det oss alle. Håper du har det bra og er frisk. La oss gjør det beste ut av denne situasjonen. Det er viktig å ikke stoppe med den daglige aktiviteten og finne gode alternativer for å holde motivasjonen oppe. Aldri har det vært så viktig med bevegelse og god planlegging. Treningssenterne er stengt og vi må være kreative. Det finnes mange muligheter.


Hver søndag lag deg en ukeplan og hold deg til den. Planlegg din treningsuke og det er så mye lettere å gjennomføre den.


Heldigvis er det varmere og lysere tider. Det er bare å ta fram løpeskoene!

Intervalltrening er for alle og du kan trene etter egen form. Det eneste utstyret du trenger er et par gode løpesko, treningstøy og uteareal. Begynn med en god oppvarming og øk intensiteten etter hvert. Du kan velge mellom å gå, løpe og ta deg helt ut. Fordelen med motbakkeløp er at du kommer fortere opp i høy intensitet på grunn av stigningen mens du på flat bakke må jage litt mer med fart. Du får trent både puls, rumpe og lår. Bruk hele kroppen til å bevege deg oppover i intervallene.


Hovedprinsippet er å gi på når du løper oppover, og deretter ha en aktiv pause hvor du går eller jogger rolig ned igjen til start.

Finn en slag og lang oppoverbakke. Når du løper opp er det viktig at du holder høy hastighet, men ikke løp så fort at du stivner i beina på vei oppover. Du skal ligge helt på grensen. Stivner du, har du litt for høy intensitet oppover, og må derfor legge deg på en noe lavere hastighet. Dette finner du ut av etter hvert.
Bakkeintervall

Oppvarming

· 10 minutter rolig jogg

Hoveddel

· 10 drag x 40 sekunder løp i oppoverbakke.

· 1 minutt aktiv pause. Gå eller rolig jogg ned bakken.

Avslutning

· Nedtrapping med 5-10 min rolig jogg eller gå.

Jeg heier på deg! Du er sterkere enn du tror.Håper alle tar sine forholdsregler og ta vare på hverandre i denne spesielle tiden.

Tone Buckle


Følge meg gjerne på blogg frubuckle.no

Instagram: Frubuckle

0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine