• Rine Kalve

Sminke til jul & nyttår

Julebordsesongen er godt i gang og festlighetene kommer som perler på en snor. Kanskje lurer du på hvordan du skal sminke deg uten å se ut som en vandrende, snakkende diskokule, eller?


Uansett, Her er noen gode tips!Fjern gammel sminke og start med en renset og ren hud. Påfør rikelig med fuktighetskrem før du begynner med sminken, da glir sminken inn i huden og setter seg perfekt. Prøv å legg sminken din i så naturlig lys som mulig, da ser du det virkelige resultatet av påføringen du gjør.


Begynn med å legge foundation som er tilnærmet samme farge som huden din, ønsker du mer farge, bruker du en bronzer / solpudder til dette. Da blir resultatet mest mulig naturlig. Husk å jevne godt ut for å unngå stygge kanter. Dra gjerne fundation lett nedover halsen så den tones ut med din naturlige hudfarge.


Bruk en concealer til å lysne og skjule mørke og røde områder.

Som under øynene, det vil åpne blikket ditt. Ved nesen, hake og ellers i ansiktet hvor du føler du vil dekke eller har en tendens til å bli rød.Så kan det være lurt med et gjennomsiktig løspudder for å få sminken til å sitte bedre og vare lenger. Bruk gjerne en pudderpute som du trykker lett mot huden. Gå deretter over med en pudderbørste for å fjerne overflødig pudder.


Legg så bronzer i ansiktet der det hadde vert naturlig at solen treffer, som midt i pannen og kinnben. Dette for å skape litt liv i ansiktet og en naturlig glød. Legg gjerne på kragebein og skuldre om du går med kjole.


Du kan også bruke litt highlighter oppå kinnben og neserygg.

Legg lett rouge på eplekinn og trekk den opp i mot tinningen. Dus ut!


Når det gjelder øyenskygge kan du for eksempel gå for en lett smokey eye look.

Bruk gjerne varme brun toner, og bronse farge, da blir det naturlig, men samtidig en flott kveld sminke. Legg en nøytral skygge på hele øyenlokket som base først. Da er det enklere å forme øyenskyggen og øyenskyggen holder seg fin.Begynn ytterst i globallinjen med den lyseste av bruntone du skal bruke og følg øyebenet inn mot nese i en buet form som vil lage en pen ramme. Det skal være mørkere ytterst og lysere inn mot nese. Legg litt skygge under øyet også og ton det opp mot øyelokket så det møtes i ytterkant, dette samler øyet og lager en fin dybde. Bruk en mørkere brunfarge helt i ytterkant og inni den første skyggen du la, påfør så en løs øyenskygge eller en skygge med skimmer/glitter midt på øyelokket og blend forsiktig, dette vil få øynene dine til å skinne og gi deg en skikkelig party-look.


Husk å blende og duse fargene godt i hverandre så det ikke blir noen harde linjer. Du kan godt bruke en kajal tilslutt langs vippene på øyelokket før du påfører maskara for å få et mer dramatisk resultat. Maskara er et must til fest, legg gjerne litt ekstra!

Et tips er å bruke en vippetang som kan gi deg ekstra volum.Fyll inn litt farge i bryn for å få de jevne og i harmoni med øyensminken.

Tilslutt er det leppenes tur. Har du gjort mye ut av øye sminken kan det være fint med nøytrale lepper med en nude farge eller bare en gloss.


Hvis du vil fiksere sminken ytterligere kan du bruke en setting spray over hele ansiktet helt til slutt. Det vil føre til at sminken smelter fint sammen og holder huden fuktet.


Ha det festlig!


Rine<3
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine