JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Rine Kalve

smakfull gresskarsuppe

Dette er en enkel og smakfull gresskarsuppe som virkelig vil varme opp en kald høstdag. Har du skjært gresskar til halloween er det en ypperlig måte å få brukt hele gresskaret på. Gresskarsuppe er full i næring og gode vitaminer og kommer garanter til å falle i smak hos både store og små!



Ingredienser:


ca 500 g Gresskar ( 1 gresskar)

3 stk Gulrøtter

3 fedd Hvitløk

1/2 Løk

1/2 Chili

1 ss Ingefær

2 dl Kokosmelk

1.5 dl Mat fløte

7 dl Grønnsakskraft (buljong)

1/2 Sitron

3 ss Olivenolje


Fersk koriander og pinjekjerner til topping



Slik gjør du:


  • Skjær gresskar og gulrøtter i grove biter. Finhakk løk, chili, ingefær og hvitløk og fres i panne med olivenolje et par minutter før du har i gresskar og gulrøttene , fres et par minutter til.

  • Hell over grønnsakskraft slik at det dekker grønnsakene. La det koke til gulrot og gresskar bitene mykner. Bruk en stavmikser til å lage suppen jevn.

  • Ha så i fløte, kokosmelk og skvis litt sitron i og kok opp på ny, la det koke i ca 5 minutter. Om du ønsker kan du tilpasse med litt salt og pepper.


Tips:


Gresskarkjerner inneholder masse proteiner og er knasende sunne og gode.

Du kan du enten bake de i ovnen, eller surre de litt i pannen som jeg har gjort med litt pinjekjerner å drysse over suppen til slutt. Nam!

Nanbrød passer veldig godt å ha som tilbehør.


Håper suppen faller i smak <3


Ha en nydelig lørdag!

Rine <3