JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Serina KakerDisse serina kakene tar meg rett tilbake til barndommen, der pappa står og knar på deigen og jeg hjelper han med å hakke mandler. Det må være en av mine favorittminner jeg har med han som barn, og jeg er glad for at vi fortsatt holder på denne fine tradisjonen.


Pappa har sin helt spesielle måte å lage serina kaker på. Så selvom han bruker øyemål, forskjellige fremgangsmåter hver gang, og det er kun magefølelsen som avgjører hvor mye sukker, mel og smør som skal oppi, blir det likevel helt nydelige serina kaker som kommer ut av ovnen hver gang :)

Men det skal sies at det ikke er så lett å skrive en oppskrift etter magefølelsen til Pappa TuTu, så derfor ble jeg kjempeglad da jeg fant en “Almond Crumble Cookies” i min nye favoritt bok; Hong Kong Diner. Disse minner meg både om pappa sine og har de samme ingrediensene og utseendet som norske serina kaker. Det eneste som skiller er fremgangsmåte, som jeg faktisk syns er mye mindre tidskrevende og enklere :) Så la oss lage disse serina kakene med en liten asiatisk vri!


OPPSKRIFT TIL CA. 5O SERINA KAKER

DEIGEN

200 g romtemperert smør

175 g sukker

1 egg

400 g mel

3 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker


TOPPING

Hakkede mandler

1 sammenpisket egg


FREMGANGSMÅTE:

Start med å forvarme ovnen på 200 grader, over og under varme. Videre kan du piske romtemperert smør og sukker til den blir lett og luftig. Jeg bruker håndmikser hele veien, men du kan også bruke kjøkkenmaskin. Tilsett et egg pisk til alt er godt blandet sammen.


Deretter blander du sammen mel, bakepulver og vaniljepulver i en bolle, og sikter blandingen oppi røren. Ha på lav styrke og pisk til du får en jevn, tykk og fin deig.

Velt deigen over på kjøkkenbenken og kna et par ganger før du triller den ut til en eller flere lange pølser og fordeler ut til 50 like store biter. Trill kuler av disse og fordel de jevn over flere bakeplater med bakepapir på.


Bruk en gaffel og trykk kulene lett ned som bildet over.Deretter kan du pensle på med litt sammenpisket eggehvite eller et helt egg, og dryss på hakkede mandler. Inn midt i ovnen i ca. 12-15 minutter, til de får en fin gyllbrun farge.


Tadaaa! Ble ikke de fine? La de avkjøles på brettet i ca. 5-10 minutter før du legger dem over på en rist til de blir helt kalde.


Disse dufter helt magisk når de kommer ut av ovnen. Akkurat passe søte og man kan virkelig smake den gode vanilje smaken i kjeksen og de sprø mandlene på toppen. Som de egentlig heter er denne kjeksen sprø og “crumbly”, og passer derfor helt perfekt sammen med et glass med kald melk :)

For andre søtsaker, ta en titt her :)


TIPS:

- Oppskriften er hentet fra boken Hong Kong Diner, der jeg har gjort noen justeringer.

- Du kan også lage de større eller mindre om du vil.

- Om du ønsker perlesukker over, anbefales det litt mindre sukker i oppskriften.

Ønsker dere fortsatt en fin kveld,

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3