JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Planlegger du?

Det er nyttår, og jeg tror ikke jeg har snakket med en eneste en som ikke har planer om endring. Noe som skal forbedre, noe som skal sluttes med og noe som skal begynne. Helt normal! De aller fleste går tilbake til gamle synder snart uansett - eller?


Selv har jeg satt meg noen mål for året. De er del av en større plan - et større mål. Disse målene har jeg delt ned i mindre oppgaver. Ting jeg må ha fokus på hver dag, hver uke. Ja, for å komme i mål med målene. Da er det viktig å både ha motivasjon og en plan.Jeg er egentlig et rotehue. Finnes ikke strukturert og følger stort sett energien på alt jeg gjør. Utrolig fint og effektivt når det funker, men fryktelig dårlig for alle oppgaver jeg ikke liker så godt.


Som grunder funker det i alle fall dårlig. Spesielt når det ikke er konkrete deadlines som skal leveres til noen andre, men ting som bør gjøres for utvikling og fremtidig suksess. Innimellom er det mange jern i ilden, og mange store og små oppgaver som MÅ gjøres, endel som bør gjøres og noen jeg har skikkelig lyst til å gjøre.


Problemet med innfallsmetoden er at det er lett å havne bakpå. Altså, for min del får alltid gjort det jeg må, men bestandig i siste liten. Med unødvendig mye stress på toppen. Og altfor ofte utsettes de oppgavene som ikke MÅ gjøres. Det kan jeg jo gjøre i morgen - bare jeg husker det........kjenner du deg igjen?


Så med 2020 i gang er det smart å lage en strukturert plan. En dag for dag plan, eller ukeplan. En oversiktlig plan for hvilke oppgaver som skal gjøres på mandag, tirsdag også videre. Denne planen inkluderer også oppgaver som skal gjøres hjemme. Fredag for eksempel er betale regninger dag. Torsdag er ryddedag.


Søndag er en fin dag å lage en plan på. Sette seg ned med en kopp te og få oversikten over alle oppgaver som ligger å venter i uken som kommer. Det er mye lettere å fordele de dersom de fleste har en fast dag. Og så fort de er på en liste er det lettere å huske også. For ikke å snakke om tilfredsstillelsen av å krysse ut gjøremål som er utført. I tillegg kan det være lurt å bruke fem-ti minutter hver morgen for å gå gjennom dagens gjøremål. Se over listene, er alt med? Hva har dukket opp siden sist? Må jeg justere noe?


Har du prøvd å strukturere ukene og dagene?


Jeg har kjøpt meg en genial bok som er delt inn i fire deler (en med ruter, en med linjer, en med prikker og en med blanke sider). Der lager jeg alle planer, huskelister, notater osv osv. I love it. Ett sted jeg har alt frå hårete mål til to-do lister. Og det beste er, da kan jeg sniktitte på hva jeg gjorde forrige uke, eller uken før der hvor alt gikk på skinner. Er tross alt ikke noe grunn til å finne opp kruttet på nytt hver gang.


Så, uansett om du har satt det mål eller bare har lyst på en litt mindre kaotisk hverdag, lag deg en plan. And stick with it!


Ta vare på deg selv og de du er glad i. God planlegging, håper dette gir litt inspirasjon!


Til neste gang,

Marte XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg