JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Pineapple Fried Rice Med KyllingI dag deler jeg en av mine store stekt ris favoritter med dere :) Denne thai stekte risen med ananas, kylling og mange andre herlige ingredienser er noe vi ofte har lyst på her hjemme. Her får du en smaksrik stekt ris med en autentisk og aromatisk smak! Ekstra gøy når den serveres oppi ananas bollen! Denne tar deg absolutt ikke lang tid og lage og er super lite komplisert !

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER 500 g kokt ris

1 kyllingbryst på ca. 200 g i terninger

2 egg

2 hakket hvitløksfed

1 gulrot i små terninger

1 hakket sjalottløk

100 g erter

1/2 ananas

Smakstilsetninger

2 ss oystersaus

1 ss soyasaus

1,5 – 2 ss fiskesaus

1 ts gurkemeie (kan sløyfes)

1 ts sukker

1/2 ts pepper


FREMGANGSMÅTE:

Dersom du ønsker å bruke ananasen som en bolle, kan du starte med å dele en ananas i to og skjær langs kanten til ananasen. Deretter skjærer du opp i skiver. Husk å ikke dytt kniven for langt ned, for da blir det hull i bollen. Bruk en skje og scoop ut den første ananas biten. Dette er den vanskeligste delen, men blir enklere etter du har tatt ut den første biten. Fjern kjernen og del skivene i mindre terninger. Jeg fikk ca. 200 g ananas etter dette.


STEKING:

1. Fres hvitløk og sjalottløk med olje på meidium høy varme, til de får litt farge. Ha oppi kyllingen og stek til den blir nesten gjennomstekt.

2. Ha oppi gulrøtter og erter. Stek i ca. 2 minutter. Skyv ingrediensene inntil kanten.

3. Pisk deretter sammen to egg og hell det inn i midten av pannen. Vent ca. 1 min før eggene og resten av ingrediensene sammen.

4. Bland helt til slutt oppi ris, ananas og alle smakstilsetningene. Stekes i ca. 3-4 min til.


Topp gjerne med litt koriander om ønskelig, også er det bare å nyte denne smakfulle og aromatiske stekte risen.


Håper det smaker, Klem TuTu