JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

PANNESTEKTE TRIANGLE DUMPLINGS

God onsdag fine dere :)

I dag vil jeg friste med en av mine favoritt oppskrifter, nemlig kinesiske dumplings, som jeg har pannestekt for en ekstra sprø bunn. Å wrappe disse delikate godbitene fungerer som en slags terapi for meg. De trekker alt fokuset mitt over på et sted, og det handler kun om å få like mange brett på hver dumplings. I en travel hverdag er det derfor viktig å sette av tid til deg selv og den boblen du trives i. Enten om det er dumplings-boble, strikke-boble, interiør-boble, eller andre ting du blir glad av :)


INGREDIENSER TIL CA.26 STK

400 g svine kjøttdeig

10 scampi i små terninger

1 hakket vårløk

1 ss maisenna

1 ss vann

2 ts kinesisk soyasaus

1 ½ ts bakepulver

1 ½ ts sesamolje

1 ts sukker

½  ts hvit pepper

½ ts salt


TILBEHØR

Gyoza/dumplings wrapping

Matolje til steking

2 dl kokende vann

1 ss sesamolje


FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk mine høydepunkter på Instagram!

Start med å kombinere kjøttdeig og scampi sammen i en bolle. Jeg kuttet scampien i tynne skriver på maks 0,5 cm. Deretter tilsetter du alle smakstilsetningene i ingredienser-listen, og sett fyllet til marinering i minst 30 minutter.


HVORDAN WRAPPER VI?

1. Legg ca. 1 ss med fyll midt på arket, og prøv å forme en trekant av fyllet. Ta litt vann rundt hele den ytterste kanten.

2. Klyp endene på den øverste kanten sammen, og langs nedover til du har dekket halvparten av fyllet.

3. Løft dere arket som er nærmest deg opp mot midten, og se at alle sidene er like store.

4. Klem alle sidene godt sammen slik at fyllet ikke flyter ut under stekingen.


Voila! Er de ikke super fine?


STEKING:

1. Varm en stekepanne på medium høy varme med ca. 1-2 ss matolje. Legg ca. halvparten av dumplingsene inn av gangen. Stekes til du får den samme gyllenbrune stekeskorpen som på bildet. Det tar ca. 2 minutter – 3 minutter.

2. Hell inn ca. 2 dl kokende vann i stekepannen. Vannet bør dekke minst 1 cm av dumplingsene. Sett deretter på lokk, skru varmen ned til medium og damp i ca. 10-12 minutter, eller til vannet er borte. Husk å ikke ta av lokket underveis. 

3. Ta av lokket når pannen nesten er tom for vann. La vannet fordampe til pannen er nesten helt tørr.

4. Skru varmen ned til lav og tilsett sesamolje i pannen. Vend litt på pannen slik at sesamoljen blir jevnt fordelt utover. Sett på lokk og stek i ca. 2-3 minutter til, til bunnen blir crispy som på bildet.



Da er det bare å servere disse nydelige dumplingsene med litt soyasaus og chiliolje. Jeg elsker å ha litt kinesisk eddik oppi for ekstra syre :)


TIPS:

- Du kan fint lage fyllet opptil 2 dager før og oppbevare det i kjøleskapet. Har du noe fyll eller dumplings til overs kan det fryses ned.

- Her har jeg brukt japanske Gyoza ark som du finner i frysedisken i asiatiske matbutikker.

Du kan også bruke f.eks. kyllingkjøttdeig, eller eller kun svinekjøttdeig om du ikke foretrekker scampi.


Håper dere vil teste disse små herlighetene <3 Ha en riktig fin dag videre, Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3