JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Ny utfordring - La det skinne!

En av de tingene jeg opplever å få mest respons på hos andre - og dere lesere er problematikken rundt det å ha et ryddig hjem. Alle vil ha det, men de aller færreste får det til så godt som de skulle ønske.


Jeg må innrømme at jeg aldri vært spesielt ryddig av meg. Men jo eldre jeg blir, jo viktigere er det for meg at det er ryddig rundt meg. Er det kaotisk i heimen blir det kaotisk i hodet. Også er det jo veldig mye hyggeligere om det plutselig skulle ringe på døra.


Egentlig skulle jeg gjerne hatt som mål denne uken å ha det strøkent. For meg er det helt uoppnåelig. Eller, så mye tid gidder jeg ikke bruke på å rydde. Jeg må jo sove litt innimellom også.... Det som derimot er ganske oppnåelig i en sånn prosess er å starte med en ting.


Når jeg var i barselpermisjon for noen år tilbake kom jeg over et ryddesystem - lenge før Marie Kondo. Det gikk på å bruke en uke på å lage en ny rutine i hjemmet, slik at du etterhvert ville ha et spotless hjem. Om vi går så langt, er jeg usikker på. Men ett råd har jeg tatt med meg derfra. Det vil jeg dele med dere og la bli ukens utfordring.
Sørg for at kjøkkenbenken skinner hver kveld. Det betyr å rydde opp middagsrester og kveldsmat. Det betyr og sette alt pent på den plassen det hører hjemme. Også diverse kjeler og matpakker som ligger til tørk (eller er det bare hos meg den haugen bugner nesten til en hver tid?). Vask over benken, vasken og kran så der ser ut som en utstilling på en kjøkkenbutikk. Dra over gulvet med kosten. Bytt ut kjøkkenkluten om det trengs.

Min favoritt er kjøkkensåpen til Klar. Den luker bare sååå godt - og er bra for miljøet!! Anbefaler alle å teste den!!


Da kan du legge deg. Og når du står opp neste morgen er det så deilig å sette over kaffen før du går i gang med matpakke-bonanza og frokost-kaos.


Det virker kanskje litt overfladisk, men jeg lover det. Det tar ikke mange minuttene og er så deilig både når du legger deg og når du står opp. Kan vi være enig i at en god avslutning OG en god start på dagen er verdt de 5-10 minuttene? Hver dag?


Denne uken skal hvertfall jeg gjøre en innsats for at kjøkkenbenken skal skinne. Håper du blir med.


Ta vare på deg selv og de du er glad i. Og god benke-vasking!


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg.