JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Noen grep for mer energi

Har du noengang tenkt på hva som gir deg energi og hva som tapper deg for energi? Som coach møter jeg mange mennesker som sliter med energien. Som føler seg slitne, uopplagte og som synes litt for mange ting er litt for slitsomme. De ønsker seg mer energi, en lettere hverdag. De leter etter oppskriften.


Det finnes dessverre ikke én oppskrift. Det hadde vært veldig enkelt, men livet er jo ikke enkelt. Hva som gir oss energi er helt individuelt - og faktisk situasjonsbestemt. Heldigvis finnes det noen ting vi kan gjøre for å få litt mer energi i hverdagen. Mye av det handler om bevissthet.


Så min utfordring til dere denne uken er å gjøre noen enkle grep for å få litt mer energi. Ofte er det jo sånn at vi får energi av å gjøre ting vi liker. Men dessverre er det jo mye som må gjøres som vi nødvendigvis ikke liker så godt.


Er du en av de som henter energi med alenetid? Da er det viktig å sette av tid til egentid i kalenderen

Det er uansett en god måte å starte på. Fylle mer av tiden med ting vi liker. Da må vi først gjøre en liten jobb for å finne ut hva det faktisk er vi liker å gjøre. Så plasserer vi disse tingene mellom ting som ikke er så morsomme. Da blir det litt som en belønning. Dette er er jo en av de tingene som er veldig lett å anbefale, og kanskje litt vanskeligere å gjennomføre. Men det er en god start å være bevisst på hva du virkerlig liker å gjøre.


Når du vet hva du liker, er neste steg å finne ut hva som gir deg energi. Altfor ofte slenger vi oss på sofaen for å se en serie når vi er slitne. Tenker at vi får mer energi av å slappe av. For noen kan det kanskje stemme. For andre vil en gåtur, en telefonsamtale, en konsert, middag med venner eller en tur på treningssenteret være mye riktigere.


Det handler om i hvilken grad du henter energi i eget selskap eller sammen med andre. Trenger du impulser utenfra, eller trenger du ro? Hvis du er ekstrovert, men velger å slenge deg på sofaen alene er sannsynligheten for at du bare blir enda mer sliten ganske stor. Da vil du hente mye mer energi hvis du går på tur med en venninne. Selv om det kanskje ikke kjennes sånn når du først må over dørstokkmila.


Er du en ekstrovert person som får energi av gode samtaler, latter og impulser fra andre? Lag middag med venner, gå en tur med en venninne, eller ta en telefonsamtale isteden for å slenge deg på sofaen. Det får du igjen for.

Så det er ett råd jeg gir alle de jeg coacher - bruk en uke på å legge merke til hva som gir deg energi. Jeg er ekstrovert, og vet at jeg trenger å være rundt mennesker for å få energi. Det krever faktisk ganske mye å komme meg ut hvis energien er lav, men det betaler seg i form av ny energi i etterkant. Jeg har også blitt bevisst på at jeg får masse energi av ryddig og rent hus. Selv om husarbeid er noe av det jeg ikke liker å gjøre, er det verdt energien etterpå. En ting er ganske sikkert - det å ligge på sofaen å se episode etter episode kommer mest sannsynlig ikke til å bidra til økt energi for noen. La det være en innimellom-aktivitet hvis du drømmer om å ha mer energi.


Som dere skjønner, er bevissthet på egen energi den viktigste ingrediensen til å litt mer av det. Så la oss bruke en uke nå, helt i starten på å året til å legge merke til hva som gjør oss gira, i godt humør og litt fullere av futt enn vanlig. Jeg anbefaler å skrive en liten dagbok gjennom uken hvor du rabler ned hva du har gjort, hvordan du har hatt det i løpet av dagen. Da kan du lete etter mønstre som ikke alltid er så lett å se. For det er jo ikke alltid resultatet kommer med en eneste gang.


Håper du blir med å gjøre noe bra for deg selv. God søndag.

Ta vare på deg selv og de du er glad i.


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg