• Anne Brith

NÅR DRØMMER BLIR VIRKELIGE


At 2019 skulle bli et slikt flott år hadde jeg aldri trodd. Jeg trodde livet mitt på en måte var over i starten av januar. Det hadde skjedd så mye vondt på en gang og jeg var ikke sikker på at jeg noen gang ville klare å reise meg.


Jeg har enda vanskeligheter med å tenke tilbake på de månedene, og jeg prøver på en måte og se lærdom i prosessen, i stedet for å legge meg ned å gi opp.

For å gi opp har aldri vært noe alternativ. Jeg måtte jobbe dobbelt så hardt. Smartere, mer effektivt, være mer fokusert.


Jeg vet ikke hvor styrken kom fra, eller hvordan ting ble som de ble? Men litt etter litt løste den ene utfordringen seg etter den andre. Sommeren kom, jeg ble gjeldsfri, hadde plutselig nok egenkapital og fikk lån til å kjøpe meg hus.


Tenk at jeg kjøpte meg hus!


Vet dere hvor deilig det var å sette nøkkelen inn i den ytterdøren første gang? Å vite at alt her inne er mitt? Etter 5 lange år med knallhard jobbing?


Budsjett ble satt opp og jeg fant ut at jeg også hadde mulighet til å skaffe meg drømmebilen. I 8 år har jeg gnålt om at jeg ønsket å kjøre en Volvo XC90 eller en BMW X5. Og jeg vet mange har flirt, tenkt i sitt stille sinn, at hun der, hun drømmer godt :P

Bilen ble min den! Og jeg gliser hver gang jeg tusler mot den.


Jeg kan fremdeles våkne og tro at det hele er en drøm. Jeg har ikke kommet til stedet hvor jeg nyter enda. Jeg er litt overveldet av alt som har skjedd. Men drømmen ble virkelighet. Og vet dere, jeg ER en jente med store drømmer.

Jeg har det.

Jeg tør å si det høyt. Vi skal ikke skamme oss for å tørre og være annerledes. Tørre å drømme! Og drømme stort. Alt starter jo med en drøm.


Enhver buisiness starter med en grunder som tror noe voldsomt på ideen sin. Går du rundt med en slik flamme inni deg, må du for all del ikke lytte til andre. Du må tro på deg selv.


Jeg husker i sommer hvor nedenfor jeg var da en mann i banken jeg har alle mine AS i, snakket meg ned. Som om jeg var en liten frøken, med ideer jeg antageligvis ikke kom til å realisere, og som ikke hadde tenkt gjennom risikoen ved å drive 9 AS. I ettertid har de ringt og beklaget seg grundig, så saken er opp og avgjort.


Men følelsen av å bli snakket ned av en mann henger i. Og det er ikke første gang eller dessverre siste gang vi kvinner kommer til å bli møtt med: "Jenta mi" " Er ikke du mamma" og andre kvinnediskriminerende uttalelser. Som om vi kvinner ikke kan eie mange AS, eller engasjere oss uten å få høre at vi ikke tar vare på våre små i prosessen.

Jeg bestemte meg der og da for at jeg ikke trengte den banken. En slik bank, med slike holdninger er ikke noe for meg. Jeg byttet bank til Nordea.


Men tok med meg det viktigste: Flammen inni meg. Troen på at jeg får til ting jeg bestemmer meg for.


I år har jeg vært med på å starte 3 AS. Jeg eier dem 40% eller mer. Blod, svette og tårer. Kvelder med usikkerhet. Tanker om jeg gjør det rette? Alene, uten en å legge seg inntil. Uten en som kan holde rundt meg og si at jeg gjør det riktige. Vil vi klare oss økonomisk? Har jeg tatt riktig valg? Hvor mye mer må jeg jobbe før ting går lettere?


Alle spørsmål grundere stiller seg i oppstarten av en bedrift, stiller jeg meg også. Jeg er like usikker. Jeg tenker risiko, budsjetter og mål. Og bevare meg, langtfra alt går på skinner. Det er et herlig kaos, men jeg elsker det.


Og inni meg brenner hver dag den flammen. Noen dager mindre enn andre. Men den er der, og jeg tror på den.


De fleste ville satt seg et mål å nå i løpet av et år. Jeg har altså kjøpt meg hus, bil, flyttet, begynt sånn smått å pusse opp, startet flere AS, gitt ut bok, skrevet en ny bok, filmet til flere TV programmer, hatt konfirmasjon og arrangert et heidundranes housewarmingparty. Det er mye, og jeg forstår at mange er bekymret for helsen min, som i disse dager har skrantet litt. Men jeg er like god på time management som jeg er på søvn, og jeg er helt sikker på at det er en medvirkende faktor til min suksess. Jeg får alltid nok søvn, og prioriterer å legge meg fremfor å se serier.


Men jeg sier alltid: I didn´t come this far, to only come this far.


Jeg vil alltid sette meg nye og mer ambisiøse mål. Gi opp er ikke et alternativ. Men jeg nyter samtidig veien til målet. Her og nå, tross for litt kaos eller usikkerhet rundt hvordan mine nystartede AS vil utvikle seg. Mitt neste mål er " Det Gule Huset", en ideell organisasjon som hjelper kvinner som sliter økonomisk, men mer om det etterhvert.

Mitt råd til deg der ute, som kanskje ikke er fornøyd med tingenes tilstand. Gjør noe med det. Har du en grunder i magen din? Ta gjerne kontakt med meg!

post@annebrith.no


I går kveld satt jeg en time i telefonen med to kvinnelige grundere som begge trengte råd angående budsjetter, skatt og moms. Det er en hard verden der ute, men om vi hjelper hverandre der vi kan, og støtter våre "søstre" så vil også vi kvinner eie verden.

Eier vi den, kan vi bestemme over den.


Håper du får en fin dag, og at jeg fikk inspirert deg litt. Jeg kommer til å stikke innom By Anne Brith Magazine noen ganger i uken. Baking, grundertips og mammarollen er mine kategorier. Mulig det blir litt økonomi også fra meg. Jeg skal ikke skryte på meg kunnskaper om økonomi jeg ikke har, men jeg har mye erfaring, som du kanskje kan dra nytte av? Hvem vet? Høsten har akkurat begynt, og jeg føler den blir magisk!


Gode klemmer!


Anne Brith 🖤

0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine