• Hverdagssirkus

Lar du deg inspirere?

Forrige uke var ukens mål å jobbe med energien. Fjerne ting som tapper oss og fylle på med det som gir. Gikk det bra? Fikk du noen aha-opplevelser?


Noen ganger kjenner jeg på at jeg er tom for ideer. Vet ikke hva jeg skal skrive om, hvordan jeg skal løse en oppgave og føler jeg rett og slett scorer null på energi. Som coach og fasilitator vet jeg at jeg ikke er alene om det. Vi trenger inspirasjon - alle som en.


Og det pirrer i nysgjerrigheten - hva inspirerer oss egentlig? Det er, selvfølgelig, helt individuelt. Men vet du det? hHa som som inspirerer deg og får energi og motivasjon til å bruse?Det er mange av oss som ikke vet det. Så som med så mye annet handler det om bevisstgjøring. Først og fremst bevisstgjøring på at vi lar oss inspirere. Vi suger ikke alt av eget bryst - selv om vi kanskje tror det.


Så fort vi har innsett det, er det bare å ta på detektiv-hatten å begynne søket. Søket etter de menneskene, tingene eller aktivitetene som gir oss inspirasjon. Mange lar seg inspirere av musikk. De mest dedikerte lager spillelister for ulike modus som gir den sinns-stemning de trenger akkurat der og da. Det er vel en grunn til at vi ser så mange løpere med ørepropper - de setter på musikk som pumper de opp og inspirerer til bevegelse. Klassisk musikk er kjent for å hjelpe fokus og dermed også inspirasjon. Kanskje verdt å prøve?


Andre lar seg inspirere av ulike former for kunst eller kunstnere. Farger, former og uttrykk. Kanskje blir du inspirert av å lage egen kunst. Eller skuespillere, filmer eller bøker med et budskap som passer deg er det som gjør at ideene kommer opp og hindringene forsvinner. Kanskje inspireres du av individer som har gjort noe du beundrer eller ser opp til. En kjent person som har gått nye veier, eller en du kjenner som alltid gir deg gode ideer når du tenker på eller snakker med.


En annen kilde til inspirasjon er kroppen. Det å gå en tur, trene, gjør yoga eller meditere kan være gode og effektive veier til rom. Noe så enkelt som å kle seg etter vær, la øreproppene entene være igjen hjemme eller fylles med klassisk musikk ;) kan være effektive måter å finne tilbake til inspirasjon på. Det trenger ikke være hverken avansert eller hardt.


Kanskje inspireres du av håndarbeid, matlaging, rydding eller sosiale settinger. Eller alenetid hvor du ikke gjør noen ting. Eller å rusle en tur i byens mest travle gate å bare se på mennesker. Bare du vet hva eller hvem som inspirer deg. Vær nysgjerrig.Trenger du inspirasjon til livet generelt vil mitt råd for den kommene uken (og resten av livet...) være å lete etter kilder som gir det et puff og som får det til å krible litt mer i fingre og hode. Vanskelig? Gå gjennom livet ditt i hodet og tenk: hva eller hvem har inspirert meg før? Og kommer du ikke på noe, bør du tenke "hvis noe skulle inspirert meg, hva tror jeg det kan være"


Hvis det du leter etter er inspirasjon til en aktivitet eller oppgave vil de samme rådene funke. Men da er det minst like viktig å ta en pause fra det du gjør. Koble av hodet og kropp med noe helt annet. For seriøst, hvor mange gode ideer har ikke kommet i dusjen, på vei til bussen eller under en treningsøkt. Så selv om du føler at du ikke har tid til en pause kan jeg nesten garantere at du får igjen den tiden i gullvekt. Test det.


Og har du lyst til å gå all inn i din jobb for inspirasjon - lag en collage som du kan ha i lommeboka, på kontorpulten eller kjøleskapet med de mennesker eller ting som inspirerer deg.


Så la denne tredje uken i året bli en uke hvor vi lar oss inspirere og finner våre egne hellige graler til inspirasjon! Så skal du se det blir et kreativt og produktivt år!


Ta vare på deg selv og de du er glad i.


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine