JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

La skuldrene senke seg.

Hvert år er det like overraskende. Hvor fort desember går. På denne dag tenner vi det tredje lyset på adventsstaken.


Denne helgen har hele landets kjøpesentere vært fylt til randene av stressa julehandlere. Alt skal være klart. Penger skal brukes, gjester skal imponeres, venner og familie skal gledes. Små kor synger julesanger og Maria Mena og Kurt Nilsen lager julestemning på alle landets radiostasjoner.


På fredag, når skoleklokken ringer ut for siste gang dette året, blir gatene fylt med små og store barn som er klare for juleferie. Siste skoledag dette tiåret.


Det er mye lettere å hygge seg når alle kjedelige "må" oppgaver er ferdige. Da har vi mer ro til å bruke tid på hyggelige ting. Bake en ekstra runde med julekaker. Ha juleverksted med familie og venner. Gjøre deg litt ekstra flid med innpakningen. Sånne ting som også er på to-do listen før jul, men som vi kan gjøre til en hyggelig stund med julemusikk på høytaleren og lukten av gløgg som fyller stuen.

Målet denne uken er å bli ferdig med stresset, alle gjøremål. Så på fredag, når det ikke bare er helg, men starten på en lang juleferie, kan vi la skuldrene senke seg. Da kan resten av dagene før jul handle om julefred og tid til å ta vare på oss selv og de rundt oss.


Så får vi tid til å gjøre hyggelige ting, enten alene eller sammen med noen vi er glad i. Eller gjøre noe hyggelig for noen vi ikke kjenner, eller for noen som ikke gleder seg til jul. Hvis vi klarer å bli ferdige med de fleste forberedelser denne uken, kanskje vi klarer å finne tid til å legge en gave i gryta til frelsesarmeen, eller donere gaver til et krisesenter eller flyktningemottak? Invitere noen som er ensomme på en kaffe. Kanskje kan det bli en fast tradisjon å gjøre noe fint for noen andre. Det er faktisk den fineste gaven vi kan gi.


Så la oss gi jernet denne uken. Krysse av på to-do listen på jobben, planlegge julegavene som mangler, lage handlelisten til julemiddagen og rydde litt hjemme. Så når fredagen kommer kan bruke tid på det som virkelig betyr noe! Blir du med?


Ta vare på deg selv og de du er glad i. God siste innspurt!


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg