JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

koreanske kanel donuts

Jeg elsker å bruke helgene til baking, da jeg får en helt annen ro i kroppen når alt fokuset handler kun om antall teskjeer eller desilitere. Derfor vil jeg bruke kanelbollens dag i dag til å introdusere dere for en asiatisk vri av disse herlige klassikerne :) I Sør-Korea kaller man dem for Korean donuts, og disse har en utrolig crunchy skorpe, men myke og fluffy på innsiden. Like populære hver gang jeg lager disse :)INGREDIENSER TIL 16 DONUTS

375 g mel

25 g smør

225 ml melk

1 egg 

3 ss sukker

¼ ts salt

2 ¼ ts tørr gjær

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel


STEKING OG TOPPING

Matolje til steking

3 – 4 ss sukker

1 – 2 ts kanel


FREMGANGSMÅTE:

1. Start med å smelte smør på medium høy varme. Når smøret er smeltet, slår du av varmen, tilsetter melk, egg, sukker og salt. Bruk en ballongvisp og rør til sukkeret er oppløst. Blandingen bør være på ca. romtemperatur på dette tidspunktet. Tilsett da tørrgjær, visp par runder og la blandingen hvile i 5 minutter.

2. Hell blandingen over i en bolle. Bland sammen mel, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, og bland dette inn i gjærblandingen. Rør sammen med en tresleiv, og deretter knar du par runder før du dekker over med et håndkle/lokk, og setter ved et varmt sted til heving. 

3.Det vil ta ca. 1-1,5 time før deigen fordobler seg som på bildet. 

4.Kna deigen flat igjen inni bollen, sett til side for etterheving i ca. 30 min – 1 time.

Her ser du hvor mye deigen har etterhevet seg etter ca. 45 min. 

1. Strø litt mel på kjøkkenbenken, og kna deigen til den blir jevn og fin. 

2. Del deigen opp til 16 like store boller. De skal være på ca. 50 g hver. 

3. Rull bollen ut til en lang pølse. Rull pølsen med høyre hånd oppover, mens venstre hånd nedover. Slik at det blir en twist.

4. Hold i begge ender, og løft de opp mot hverandre. Pølsen blir automatisk twiste seg rundt hverandre. Klyp endene fast sammen. 

Her er et kjempegodt tips til fluffy donuts: Etter at du har formet disse, la de heve i 10-15 minutter, så snur du på dem og lar de heve i 10-15 min til før steking.

 

Varm matolje på medium høy varme, og stek disse i ca. 5 minutter til de er gyllenbrune. Snu på dem jevnlig. Når de er ferdige, tar du dem ut fra oljen, og oppå en tallerken/rist med papir under. 


Bland sammen sukker og kanel i en pose. Rist donutsene i posen sammen med sukkerblandingen mens de fortsatt er varme. 

Det beste med disse er at de er like gode nystekte som kalde! Håper dere vil teste disse :)


TIPS:

- Jeg pleier å skru ovnen på 25-50 grader på over og under varme, og plasserer deigen inni ovnen til heving. Dette gjør at hevingen går raskere.

- Jeg syns disse er akkurat søte nok, men dersom du liker å dyppe donutsene dine i noe, kan du f.eks. lage sjokoladesaus eller karamellsaus.


Ønsker dere en strålende fin dag videre, Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3