JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Korean Fried Chicken



Ved juletiden i fjor leste jeg en artikkel på godt.no om mattrender i 2020, der de blant annet språdde at mat fra det koreanske kjøkkenet kommer til å bli mer spist det kommende året :) Dette er både spennende og gøy for meg som elsker de unike smakene fra det koreanske kjøkkenet.


Først ut kommer denne super sprø og smaksrike Korean Fried Chicken. Denne varianten bestiller jeg alltid! Saftig på innsiden og med en crunchy, søt og klissete soyasaus glaze på utsiden.


INGREDIENSER

800 g kyllingvinger/klubber

1 ts hvitløkspulver

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

50 g maisenna

Matolje til steking


SWEET AND STICKY SOYSAUCE

1/2 dl soyasaus

5 ss corn sirup

2,5 ss brunt sukker

1 ss riseddik

1 ss ketchup

1 ss sesamolje 

1 ss matolje og 1 fed hakket hvitløk til steking


FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!

Start med å rense og tørke kyllingvingene/klubbene. Deretter krydder du med hvitløkspulver, salt og pepper. Varm opp en del olje til frityrsteking på medium høy varme. Videre dekker du en og en kyllingvinge/klubber med maisenna. 


Stek kyllingen i ca. 7-10 min (7 for kyllingvinger og 9-10 for klubber). Jeg stekte kyllingene mine i to omganger, slik at du får god med plass i stekepannen. 


Når alt er ferdigstekt for første gang, legger jeg kyllingen tilbake i oljen og steker i ca. 5-7 minutter til. Kyllingen skal bli ordentlig sprø. 


Videre blander du alle ingrediensene til sausen sammen. Fres matolje og hakket hvitløk til den begynner å få litt farge. Tilsett deretter sausen og la den koke på høy varme i ca. 1 minutt. Slå av varmen, og legg inn kyllingen. Bruk stekespader for å kombinere sausen med kyllingen. Kyllingen skal ikke trekke i seg sausen, bare få et lag utenpå, så det bør gå raskt. 


Voila! Serveres gjerne med litt grønnsaker, som agurk, gulrøtter eller ris ved siden :)


TIPS:

- Jeg brukte en blanding av kyllingvinger og klubber, du kan fint bruke en av de også.

- Etter at du har dekket kyllingen med maisenna, sørg for at den ikke må ventes altfor lenge før steking.

- Du kan frityrsteke alt på forhånd, også blande med saus rett før servering.

- Jeg bruker koreansk soyasaus for å få frem en autentisk smak. Du finner den sammen med corn sirup på asiatiske matbutikker.


Lyst på andre koreanske retter? Ta en titt her :)


Håper dere vil teste denne populære retten! Ønsker deg en riktig fin mandag videre,

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3