JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Kinesiske Bao Buns Med Soya Braiserte Svinekoteletter

God morgen dere :)


Bao buns er blitt super trendy de siste året, og her hjemme elsker vi å eksperimentere med ulike fyll hver gang vi serverer disse herlighetene. I dag deler jeg oppskriften på klassiske Gua Bao, fylt med stekte nakkekoteletter som lett-braiseres i en søt soyamarinade. Kjøttet blir super saftig og passer utrolig godt med den myke brød-deigen og de sprø grønnsakene :)

ingredienser for 12-14 buns

4 nakkekoteletter

2 ss honning

1 ss soya

1 ss brunt sukker

2 ss dark soyasaus

1 ss oystersaus

1 ts sesamolje

1 ts hvitløkspulver

Matolje og pepper


TILBEHØR

12-14 fryste bao buns

Syltede gulrøtter

Koriander

Den hvite delen av purreløk i strimler

Sesamfrø


FREMGANGSMÅTE:

Start med å kutte kotelettene i lange strimler. Stek disse i litt matolje på medium høy varme med litt pepper, til du får litt stekeskorpe på begge sider. Ikke stek dem for brune/lenge, da vil kjøttet bli hard når du vil tilsetter saus senere.

Deretter blander du alle ingrediensene i listen sammen i en bolle. Senk varmen ned til lav og tilsett sausen. La kjøttet trekke i seg sausen i ca. 3-5 minutter. Snu jevnlig så alle bitene får i seg saus.


I mellomtiden kan du dampe buns med en bambusdamper eller andre alternativer.

Smør litt av sausen på begge innsidene av bollen. Legg litt purre og koriander på den nederste delen, opp topp med kjøtt, syltede gulrøtter og sesamfrø. Så er det bare å nyte disse herlighetene varme :)


TIPS:

- Her har jeg kuttet gulrøttene i mye mindre strimler enn oppskriften, og det tok derfor kun 30 minuttet før de fikk smak. Du kan også bruke andre grønnsaker som vårløk, agurk, eller syltet løk oppi.

- Du kan også brune svineribbe eller kylling til denne oppskriften.

- Disse anbefales å servere varme.

- Bao buns kjøpes fra asiatiske matbutikker, og ligger ofte i frysedisken.


Håper disse vil falle i smak, og ønsker dere en riktig fin onsdag videre :) Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3