JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

KINESISK GRØT MED REKER


I dag er det Grøtdagen, og jeg ønsker derfor å introdusere dere for den tradisjonelle kinesiske grøten, kalt Congee :) Denne herlige og smakfulle grøten er blant mine must-have når jeg besøker dim sum steder. Spesielt nå i disse kalde høstdager, er lite som slår en varm bolle med grøt som er fylt med godsaker :)INGREDIENTS 6-8 PORSJONER

1 dl ris

1 dl sticky ris

2 – 2,5 l vann

1 ss salt

1 ss asiatisk kyllingbuljong

1 vårløk

1 sjalottløk

2 skiver ingefær


REKER

12 argentinske villreker i terninger

1 ss maisenna

1 ts sesamolje

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

1/4 ts hvitløkspulver


TILBEHØR

8-10 Wonton ark

Vårløk

Soyasaus og chiliolje


FREMGANGSMÅTE:

Start med å rense risen og la den bløtes i vann i minst 30 minutter. Deretter har du risen sammen med vann oppi en kasserolle og skrur varmen på høy (les tips). Tilsett vårløk, sjalottløk, ingefær, salt og kyllingbuljong.

La blandingen boble i ca. 1 minutt, før du senker varmen ned til medium høy varme og koker i 5 minutter til. Rør hele tiden så grøten ikke setter seg fast i bunnen. Sett deretter på lokk og slå av varmen helt. La grøten være på platen i 45 minutter til 1 time.


I mellomtiden kan du forberede reker og wonton ark. Rens rekene og del hver av dem i ca. 3-4 biter. Tilsett ingrediensene i ingredienser listen over, og la rekene marineres frem til grøten blir ferdig.

Videre har du ca. 1 cm med olje i en kjele, på medium høy varme. Legg et ark i oljen og snu etter 5 sekunder. Gjenta prosessen til de blir gyllenbrune, tar deg ca. 20.30 sekunder per ark.


Når 45 minutter har gått, tar du av lokket og setter varmen på medium høy igjen. Rør hele tiden i ca. 15 minutter og tilsett helt til slutt rekene. La det koke i ca. 3-5 minutter til så skal grøten være ferdig.

Knus noen frityrstekte wonton ark oppi grøten, og topp med vårløk og litt pepper. Ha gjerne oppi litt hot oil om du ønsker ekstra kick. Ellers pleier man å servere med litt soyasaus oppi grøten om ønskelig :)


TIPS:

- Sticky rice kjøpes fra asiatiske matbutikker, men du kan også bruke kun vanlig ris.

- Vannmengde varierer ut i fra hvor tykk du ønsker grøten din. Jeg brukte 2,5 l. Du kan starte med 2 l vann først, også øke etterhvert.

- Kylling buljong og Wonton papir kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sistnevnte gir en ekstra god og sprø konsistens til grøten, men helt valgfritt å ta med.

- Du kan også bruke samme mengde kyllingkraft som vann, og droppe kyllingbuljong. Eller bare smake til med ekstra soyasaus ved servering.

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3