JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

kinesisk biff og brokkoli

God morgen fine dere :)


I dag kan jeg friste dere med en kinesisk take-away favoritt, nemlig Biff og Brokkoli. Denne retten vekker mange minner fra barndommen, og er fortsatt en rett jeg ofte bestiller jeg når jeg er ute og spiser. Jeg elsker de sprø grønnsakene, den smakfulle sausen sammen med ris, og ikke minst den unike konsistensen på biffen.Jeg fikk ofte spørsmål da jeg nettopp startet altasiatisk.no, om hvordan man kunne få til den samme biffkonsistensen som den man bestiller på kinesiske spisesteder. "Hemmeligheten" bak den unike konistensen er at biffen skal marineres i en marinade bestående av maisenna, natron, salt, vann og matolje. Deretter stekes biffen i olje før den blandes inn med grønnsaker og saus.


Bli med å lage denne til middag i dag :)


INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER:

350 g mørbrad

1,5 ss maizena

1 ss matoljeolje

3 ts vann

1,5 ts natron

¼ ts salt


SAUS

3 dl vann

1,5 ss maizena

1,5 ss light soyasaus

1 ss dark soyasaus

1 ss oystersaus

1 ss sukker

 ½ ss asiatisk kjøttbuljong

¼ – ½ ts pepper 


TILBEHØR

Kokt ris

1 brokkoli

1 gulrot


FREMGANGSMÅTE:

For step-by-step video, ta en titt på min Instagram høydepunkter!

Start med å kutte biffen opp i bite-size biter som er maks 0,5 cm tykke. Tilsett vann for å løse biffstykkene opp fra hverandre. Ha deretter i maisenna, natron og salt. Bland godt slik at alle bitene får i seg marinaden. Til slutt tilsetter du matolje og blander biffen en siste gang. Det kan være lurte å separere bitene litt fra hverandre, slik at det blir enklere å plukke bitene fra hverandre når vi skal steke dem.


La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 


Videre koker du opp ca. 1 liter vann, deler brokkoli i ønsket størrelse og legger alt oppi en stor bolle. Når vannet er ferdig kokt, heller du det rett over brokkolien, og setter alarmen på 1 minutt. Hell deretter alt over på en sil, og skyld godt med kaldt vann. Denne metoden gjør at brokkolien blir jevnere kokt, og forkorter steketiden.


Bland deretter sammen alle ingrediensene til sausen. Løs ut maisenna med kaldt vann. Så tilsetter du resten av ingrediensene og rører alt godt sammen til sukkeret er oppløst. 


STEKING:

1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg litt av biffen oppi av gangen. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge, som tar ca. 2-3 minutter. Plukk biffen ut av oljen og la gjerne oljen renne ut gjennom en rist. 2. Deretter heller du ut oljen og erstatter med litt ny matolje. Sett på medium høy varme, og legg oppi brokkoli og gulerøtter når oljen er varm. Jeg elsker sprø grønnsaker og steker i kun 1-2 minutter, men du kan justere på tiden selv. 3. Legg biffen oppi stekepannen igjen sammen med brokkoli og gulerøtter. Skru varmen ned til lav. 4. Rør i bunnen av sausen før å løse opp stivelsen. Tilsett deretter sausen i kasserollen og bland alle ingrediensene sammen. Stekes til du får ønsket tykkelse på sausen. Dette tok meg ca. 3 minutter på lav varme. Bland godt opp hele tiden slik at sausen ikke klumper seg.


Dette er virkelig en av mine favoritt hverdags-middag! Sausen er helt magisk over nykokt ris! En perfekt kombo med både kjøtt og grønnsaker!  


TIPS:

- Bruk helst kinesisk soyasaus og oystersaus for å få frem den autentiske smaken. Mine kjøpte jeg fra en asiatisk matbutikk, sammen med kjøttbuljong(finnes i smakene: kylling, biff, svin og grønnsaker).

- Viktig å skru varmen ned til lav før du har oppi sausen. Ellers vil sausen klumpe seg og tykne veldig raskt.


Velbekomme, og ha en riktig fin dag videre :)

Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3