JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

Kinesisk Biff I Szechuan SausKinesisk biff med spicy Szechuan/Sichuan saus er en av mine favoritt take-away retter. Jeg har lenge hatt lyst til å lage min egen versjon av den, og da jeg sist delte prosessen på Instagram stories, var interessen av denne retten super stor. I dag deler jeg derfor både oppskriften med dere her, og step-by-step video på Instagram høydepunkter!


Denne fikk en stor tommel opp her hjemme; akkurat passe spicy og sausen smaker helt himmelsk sammen med nykokt ris :) Håper du vil bli med å lage denne retten!


INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

BIFF MARINADE

400 g ytrefilet

2 ss maisenna

1,5 ss vann

1 ss matolje

1,5 ts natron

1/2 ts salt

Olje til steking


SZECHUAN SAUS

4 dl vann

2 ss light soyasaus

2 ss oystersaus

2 ss maisenna

1 ss dark soyasaus

1 ss sesamolje

1 ss honning

1 ss kylling bunjong pulver

1 ss Sichuan chilisaus

1 ss chiliolje


GRØNNSAKER

1 brokkoli i buketter

2 bokser bambus (227 g per boks)

1 boks vannkastanje (227 g)

1 paprika i skiver

Olje til steking


FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk stories/høydepunkter på Instagram høydepunkter!

1. Start med å kutte biffen opp i bite-size biter og ha oppi en bolle. Her har jeg brukt et stort stykke av ytrefilet, kuttet bitene litt tykke og banket dem til 0,5 cm. Deretter deler jeg det opp i bite-size.

2. Hell i vann og løs biff stykkene opp fra hverandre. Kombiner deretter sammen maisenna, natron og salt og bland blandingen godt i biff stykkene.

3. Tilsett matoljen helt til slutt, og anbefales å smøre en og en bit godt med marinaden og legge biffen fint oppå hverandre slik at det blir enklere å steke senere.

4. La biffen marineres i minst 15 minutter, mens du forbereder andre ingredienser. 


I mellomtiden kan du blande sammen alle ingrediensene til sausen og forberede grønnsakene. Merk at jeg bruker både Sichuan chili saus og olje for både farge og smak, men du kan gjerne sløyfe chili oljen om du ønsker en mildere versjon. Jeg bruker alltid den samme metoden at brokkolien skal bli jevn kokt, som du finner her :)


STEKING:

1. Varm opp en del matolje på medium høy varme, og legg biffen oppi. Prøv å løse biffen fra hverandre, slik at alle bitene blir stekt i oljen. Stek til biffen har fått en fin brunfarge i ca. 2-3 minutter på begge sider. Plukk biffen ut av oljen og la oljen renne ut gjennom en sil. 

2. Ha oppi ny olje på høy varme og stek alle grønnsakene sammen i ca. 1-2 minutter.

3. Tilsett deretter biff og bland alt godt sammen.Senk varmen ned til medium høy. Bland sausen godt igjen for å løse opp maisenna i bunnen og tilsett sausen sammen med resten.

4. Bland ingrediensene godt sammen jevnlig til sausen tykner i ca. 5-7 minutter.


Voila, super aromatisk og spicy :) Serveres gjerne med nykokt ris!


Har du noen spørsmål om sauser eller hvilke merker jeg bruker, kan du lese om dette nederst i innlegget under "TIPS" her :)


Ønsker dere en riktig torsdagskveld start på uken:) Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3