• Anne Brith

Julekake



Har du også x antall juleavslutnigner du skal på i år?


Denne kaken blir en stor hit på en slik avslutning jeg lover deg! Lager du 2 får en hel skoleklasse hvert sitt stykke.

Uansett dette er julens absolutt råeste kake. Jeg mener det!


Ikke bare oser den jul med sine små juletrær den er også ekstremt enkel å lage. Wohooo hva vil man mer liksom?


Alle barn elsker sjokoladekake og når denn e også har en sukkerstang stukket i seg og hvert stykke er pyntet som et vakkert juletre blir det suksess!

Jeg lover!


Sjokoladekake

2 egg

2 dl sukker

100 g smør

1,5 dl melk

2,5 dl mel

2 ts vaniljesukker

2 ss kakao

2 ts bakepulver


Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smør og tilsett melken.

Ha alt det tørre i eggedosisen ( husk å sikte) og tilsett det våte og miks noen minutter.

Ha røren i en form a 25 cm og stek den på 180 grader i ca 30 – 35.

Ikke glem å ha bakepapir i formen da.


Sjokoladekrem

150 g fløte ( 1,5 dl)

300 g kokesjokolade


Kok opp fløten og ha hakket sjokolade i.

Dette smelter så sammen og blir en fin krem. Avkjøl til riktig konsistens.

Jeg helte på min krem mulig litt fort for den var litt rennende. Så om du er litt mer tålmodig vil resultatet bli deretter.


Når kaken er avkjølt kan det være lurt å dele den inn i 12 biter slik at du får satt sukkerstengene riktig inn.

Dette gjør det også lettere å pynte etterpå

Pynt det hele med grønn og rød glasur.





JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine