JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • TuTu

INNBAKT KYLLING I APPELSIN SAUS

God mandag, og håper dere har hatt en fin start på uken :)


Take-away retter er de mest populære og de mest testede oppskriftene på bloggen min. Derfor har jeg lyst til å dele en super smakfull og klassisk kinesisk rett med dere i dag, nemlig denne Innbakte kylling i appelsin saus, også kjent som Orange Chicken.


Denne retten har virkelig en perfekt balanse mellom det syrlige, søte og salte, og går derfor helt perfekt sammen med nykokt ris! Jeg elsker det sprø frityrstekte laget på utsiden, samt. det møre og myke kjøttet på innsiden. Bli med å lage denne retten i dag!


INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

600 g Kyllinglår filet

75 g mel

45 g maisenna

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 eggehvite

Matolje til frityrsteking


APPELSINSAUS

Ca. 100 ml fersk appelsinjuice

75 ml soyasaus

2 fed hakket hvitløk

2 ss eddik

2 ss sukker

2 ss honning

1 ss sesamolje


TIL Å TYKNE SAUSEN

2 ss maisenna

2 ss vann


FREMGANGSMÅTE: PS! For step-by-step video, sjekk instagram høydepunkter!

Start med dele hver kyllinglår i store terninger. Jeg delte hvert stykke i 4-5 biter. Bland eggehvite sammen med kyllingen. Deretter kombinerer du mel, maisenna, salt og pepper sammen i en bolle, og blander det samme med inn med kyllingen.


Deretter frityrsteker du kyllingen i en del matolje på medium høy varme, i 8-10 minutter, eller til de blir gyllenbrune. Legg de over på en rist når de er ferdig stekte.


I mellomtiden kan du blande alle ingrediensene til appelsinsausen i en bolle. Smak gjerne om du ønsker mer sukker eller honning, etter hvor søt eller syrlig appelsinen er.


Varm en stekepanne på medium høy varme og tilsett sausen. I det sausen begynner å koke, skrur du ned varmen til lav. Bland sammen 2 ss maisenna og 2 ss vann, og tilsett dette i sausen. La sausen tykne rolig, og legg kyllingen oppi når du er fornøyd med konsistensen på sausen. Jeg foretrekker en litt sticky saus, og er derfor fornøyd når sausen rolig trekker seg tilbake når jeg lager en skille i midten av pannen.


Bland kyllingen og sausen godt sammen, så er det klar til å nytes sammen med nykokt ris. Utrolig smakfull og en fulltreffer til en hver tid :)


TIPS:

- Jeg foretrekker å bruke ferske appelsiner for å gi en god og frisk smak til retten, men du kan også bruke appelsinjuice om ønskelig.

- Smak derfor til med sukker eller honning etter hvor søt eller syrlig juicen er.

- Du kan også bruke f.eks. svinekjøtt eller andre proteiner til denne retten.


Klem TuTu - www.altasiatisk.no

Følg gjerne Alt Asiatisk på Instagram og Facebook <3