• Anne Brith

Hvordan når jeg mine mål?


Egenreklame


Det er rart for meg å fortelle hvordan jeg følte 2019 var for meg, da de aller fleste som ser meg utenfra tror at 2019 var mitt aller beste år i mitt liv.


Du nådde jo drømmen med hus og bil, vil nok mange si. Og ja, jeg gjorde det. En plan ble lagt 5 år tilbake og jobben tok tid. Og i 2019 kjøpte jeg drømmehuset! Selvfølgelig er jeg fornøyd med å nå det målet, men det kostet meg ufattelig mye også.


Å gå i oppoverbakke 90% av tiden er tungt. Men når jobben er gjort føles det virkelig verdt strevet. Jeg trodde ting ville bli lettere etter sommerferien men det ble bare tyngre og tyngre. Med eget hus og bil kom mye ansvar og flere oppgaver. Samtidig som noen av mine AS vokste for raskt var det en forferdelig tung høst.


The only easy day was yesterday!


Dette har blitt mitt nye motto. For tenker man slik så oppnår man så mye mer.


I Norge er mange komfortable, og litt bakoverlent. Jeg må kunne si det etter å ha bodd 10 år i et land hvor det ikke finnes noen jantelov. Jeg ble ung voksen i et land hvor alt var mulig. Og jeg lærte meg at å jobbe 50-60- ja 80 timers uke var det som måtte til for å nå drømmene. Så kom jeg tilbake til Norge og fikk nokså mye pes for min jobbmentalitet. Alt fra at jeg lot barna dra for tidlig i barnehage, til blikk fra andre mødre da jeg valgte å jobbe fremfor å dra på foreldremøter.


Å få kritikk, bli baksnakket eller å høre at jeg ikke bør ta valg jeg tar, er en viktig del av reisen for å nå målet. For når du har satt deg et mål, har bestemt deg hva din drøm er så vil du alltid møte motstand. Gjerne fra de du elsker mest!Da kan det være vanskelig å være den eneste som tror på drømmen og som vil kjempe. Tvilen kan ofte komme snikende.


Derfor oppfordrer jeg alle til å finne en person du kan sparre med som tror på deg. En som sier: JA, dette klarer du.


Jeg har vært den personen for nesten 100 mennesker det siste året. Jeg har startet å jobbe som mentor/coach for kvinner og menn som ønsker å oppnå det de drømmer om.


I Anne Brith Influencer Program har vi nå hatt nesten 80 kvinner og menn som har jobbet mot sin drøm: Leve av sin passion. Ved siden av dette har jeg coachet en håndfull kvinnelige grundere og støttet dem i valg de må ta i startfasen av et AS.


For det ER mange vanskelige valg du skal ta, og det er ikke lett å nå målene sine. Hadde det vært enkelt hadde alle gjort det. Og det er så lett å sitte på sofaen og si: Jeg skal også starte eget AS. Men å faktisk gjøre det, kaste seg uti det usikre, uvitende om man kommer til å lykkes eller ikke. Med frykten for at man ikke engang kan ta ut lønn eller ha nok penger til regninger. I slike faser trenger man en sparringspartner.


Jeg mener bestemt at alle som ønsker det kan bli stor på blogg i Norge i dag. Alle som ønsker å leve av sosiale medier kan klare det. Det tror jeg sånn på og jeg er sikker på at om jobben som må gjøres for å nå målet blir gjort så kommer alle dit. Uansett om du heter Trine eller Kari, driver med hest eller marsvin. Poenget er at man må sette inn støtet og jobbe. Det er knallhard jobbing over tid som skal til. Gjør dudet, når du målet ditt.


Ferdigsnakket.


Men igjen, det finnes skeptikere og mennesker som må ha en plan, en plan B, et kart, en ide, en ja alt mulig klart før de tør å satse. Og vet dere, det er ikke alltid man har svaret før man hopper. Og de menneskene som trenger å vite alt før de satser vil antageligvis aldri komme seg dit de ønsker. For en del av det å nå det skumle, store, uoppnåelige målet er å ikke vite hvordan veie blir. Det er sinnsykt skummelt for mange, og passer heller ikke alle.


Men har du en sparringspartner, en grunder du kjenner, en sjef du har tiltro til, en du vet har oppnådd mye, så blir det så mye lettere.


Hvordan har det seg at jeg har nådd mine mål? Hva har jeg gjort?


  1. Jeg visualiserer alt jeg skal oppnå! Jeg tenker allerede i dag at jeg har oppnådd det. Og jeg takker hver dag både morgen og kveld for alt det gode jeg har i livet mitt. Jeg har bilder av alt jeg ønsker meg tilgjengelig og har mitt største mål klistret på veggen på soverommet. Det er forøvrig et hus til kr. 35 millioner og fondet Det Gule Huset.

  2. Jeg lager lister på alt jeg må gjøre både ukentlig og hver måned. Og jeg setter altfor høye omsetningsmål slik at jeg alltid vil oppnå mer enn det jeg tror. Jeg har aldri nådd et omsetningsmål jeg har satt meg annet enn i mai i fjor da vi omsatte for 1 mill på 1 måned. Det var vilt.

  3. Jeg ofrer mye for å nå målene. Det nytter ikke å være sosial hver helg og tro at man skal gjøre noe unikt og fantastisk på jobb. Skal du oppnå drømmene dine må du i en periode på 1-3 år velge bort noe sosialt og heller være med noen få nære. Igjen er ikke dette noe mange klarer men man er nødt til å ofte noe!

  4. Jeg lytter ikke til andre, og bruker ikke unødvendig tid på negativitet. Jeg går min vei og har brennende tro på det jeg skal gjøre. Jeg tar avgjørelser ut fra magefølelsen og kan innen 5 minutter bestemme meg for å signere en kontrakt om magefølelsen er bra. Og tar jeg feil valg angrer jeg aldri på det som gikk galt. Å feile er å lære.

Håper du fikk litt inspirasjon her. Har du lyst til å få privat coaching fra meg kontakt meg gjerne på post@annebrith.no Så tar vi en prat!


Om du ønsker å følge med på kun bakingen jeg driver med kan du følge meg på Instagram under annebrith.no og ønsker du å følge med på hvordan jeg organiserer hverdagen min med barn, økonomi og forskjellige AS kan du følge meg på den mer private instagrammen min annebrithdavidsen.

Facebook: Annebrith.no

Snapchat: Annebrith.no

Youtube: Annebrith.no0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine