JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Hvor tidlig er for tidlig?

Er det bare fordi jeg har blitt voksen og ser med andre øyne, eller starter julen mye tidligere nå enn når vi var barn?


Selv om jeg kommer fra en familie hvor vi pyntet juletreet en dag før jul vi hadde tid, husker jeg at alle vennene mine hadde tradisjon med å pynte juletreet lille julaften. Jeg har til og med venner som ikke fikk være med å pynte, men som kom ned på julaften til ferdig jule-pyntet hus.


Jeg har alltid følt meg litt crazy fordi vi pynter til jul tidlig. Men så rydder jeg alt ut 1.januar. Da er jeg lei. Da vil jeg ha det ryddig og bli kvitt nipset som står rundt om kring. Jeg vet ikke om det er den SoMe (sosiale medier) verden vi lever i, eller kanskje vi bare har endret tradisjon, men jeg synes jeg ser julepyntede stuer og juletrær helt fra begynnelsen av desember overalt. Jeg har inntrykk av at alle pynter tidligere og tidligere?


Ødelegger vi julemagien slik vi kjenner den ved å pynte til jul i starten av desember? Eller lar vi bare magien leve lenger?

For meg gir det mening. November, mørk og trist. Vi trenger lys. Og når vi skal pynte til advent, drar vi jo frem boksene med julepynt likevel. For meg finnes det ikke noe hyggeligere enn å våkne mørke desember-morgener å kunne tenne lyset på juletreet og julestjerna. Men så spør jeg meg - gjør vi det for vår egen del eller for instagram sin del?


Er det bare påvirkning som gjør at vi endrer våre tradisjoner? Eller et genuint ønske om å lage våre egne tradisjoner? Jeg håper det er det siste.


For er det en ting jeg tenker er viktig i julen, så er det å gjøre det vi kan for å skape gode tradisjoner og lage det til vårt eget. jeg fikk et spørsmål i dag som jeg synes var veldig klokt: " hva velger du bort for å få en fin førjulstid?" For helt ærlig, det er ikke så lett å finne tid til alt og således prioritere de fine tingene. Denne førjulstiden har jeg prioritert vakre møter med mennesker, juleavslutninger, oppvisninger og endel runder med pepperkakebaking. Jeg har droppet syv slag (det dropper jeg i og for seg hver år), og juletreet kom aldri opp hjemme. Vi skal reise bort i julen, så kun ett juletre i år. Tid spart i desember OG i januar!


For meg handler julen om mennesker og samvær, så det er det jeg vil prioritere! Hva handler julen om for deg? Og husker du å prioritere nettopp de tingene?


Med ønsker om en riktig fin førjulstid. Ta vare på deg selv og de du er glad i.


Til neste gang,


Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg