• Anne Brith

Hverdagsbrød


I dag er det brøddagen! Ettersom jeg baker brød hver uke, og fikk masse spørsmål om mine hverdagsbrød, så får dere i dag oppskriften på disse.


De er supergode og saftige, og passer til hele familien!

Barna vil elske dem! Jeg lover!


HVERDAGSBRØD


  • 600 g hvetemel

  • 200 g havregryn

  • 300 g grovt mel

  • 2 ss sukker

  • 1 ts havsalt

  • 1 pk fersk gjær

  • 5 dl vann

Ha det tørre i en bolle.

Smuldre gjæren over det tørre og ha så i vannet.


Ønsker du en "lettere deig" kan du ha i 6 dl vann.


Elt deigen i kjøkkenmaskin eller for hånd.


Forhev deigen i 40 minutter.


Del deigen i 3 og ha emnene i former.


Etterhev til dobbelt størrelse og stek brødene på 220 grader i 30-40 minutter.


Når de er gyllenbrune er de ferdige!


Jeg bruker å lage brød enten på søndager eller på torsdager. Lager jeg dem i helgen så rekker disse akkurat til torsdag for oss i vår familie. Vi er 1 voksen og 3 barn som regel. Så dette bør passe til en familie på 4.


Jeg bruker å veie brødene slik at de blir like store og stekt jevnt. Det bestemmer du selvsagt selv, men det er greit å ha brød som er jevnt stekt.


Ønsker dere en nydelig onsdag kveld.


Klemmer fra Anne Brith




JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine