I dag er det brøddagen! Ettersom jeg baker brød hver uke, og fikk masse spørsmål om mine hverdagsbrød, så får dere i dag oppskriften på disse.
De er supergode og saftige, og passer til hele familien!
Barna vil elske dem! Jeg lover!
HVERDAGSBRØD
600 g hvetemel
200 g havregryn
300 g grovt mel
2 ss sukker
1 ts havsalt
1 pk fersk gjær
5 dl vann
Ha det tørre i en bolle.
Smuldre gjæren over det tørre og ha så i vannet.
Ønsker du en "lettere deig" kan du ha i 6 dl vann.
Elt deigen i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Forhev deigen i 40 minutter.
Del deigen i 3 og ha emnene i former.
Etterhev til dobbelt størrelse og stek brødene på 220 grader i 30-40 minutter.
Når de er gyllenbrune er de ferdige!
Jeg bruker å lage brød enten på søndager eller på torsdager. Lager jeg dem i helgen så rekker disse akkurat til torsdag for oss i vår familie. Vi er 1 voksen og 3 barn som regel. Så dette bør passe til en familie på 4.
Jeg bruker å veie brødene slik at de blir like store og stekt jevnt. Det bestemmer du selvsagt selv, men det er greit å ha brød som er jevnt stekt.
Ønsker dere en nydelig onsdag kveld.
Klemmer fra Anne Brith
Commentaires