JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Hvem er du egentlig?

Du har sikkert opplevd det mer enn en gang, å gå på fest eller andre tilstelninger for å bli spurt "Hva driver du med?" Vi stiller det spørsmålet i beste mulige mening. Jeg tror vi mener å være genuint nysgjerrige og bry oss om den andre. Og det er jo et enkelt spørsmål å stille. Og for mange ganske enkelt å svare på. Men ikke for alle.


For hva er det med at vi ofte identifiserer oss med - eller blir identifisert med jobben vi gjør? Jeg sier det selv jeg..."han er typisk ingeniør" (altså les: firkantet og systematisk). Blir spørsmålet stilt litt mer åpent, av typen "hvem er du?" svarer de fleste likevel hva de jobber med, hvor mange barn de har og kanskje forteller om en hobby.Men hva skjer hvis vi stripper oss rene fra alle merkelapper. Hvis vi fjerner det at vi er advokater, arbeidsledige, sykepleiere, uføre lærere, mamma, bonusmamma, kone, samboer, miljøaktivist, politisk aktiv osv....hvem er vi da?


Jeg har selv forsøkt meg på det jeg tenkte var en rausere variant i sosiale lag "hva brenner du for?" (i ulike varianter). Jeg kan love deg, det er ingen samtale-starter. Jeg har jobbet lenge med å finne mildere, mer åpne varianter uten hell. Hvorfor det?


Teorien er at vi er så vandt til merkelappene våre, at vi ikke vet hvem vi er uten. For hvem er du egentlig? Uten alle merkelapper? Hvordan vil du da beskrive deg selv? Vanskelig, ikke sant?


Av og til gjør jeg øvelsen at jeg bor på en øde øy hvor alle bare gjør som de vil. Hva tror jeg at jeg ville drevet med? Hvordan ville jeg vært? Hva ville jeg vært opptatt av? Hvordan tror jeg jeg ville beskrevet meg selv? En utfordrende øvelse, men ganske interessant.


Har du prøvd? Hvis ikke, prøv det i kveld! Og du, har du en kul samtalestarter som ikke handler om hva vi driver med, del det med oss a?


Ta vare på deg selv og de du er glad.


Til neste gang,

Marte

XoXo


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg