JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Hvem åpner du deg for?

Denne helgen var jeg så heldig å reise på jentetur. Nå er jeg hjemme igjen proppfull av energi og ideer. Jeg ble sittende søndag kveld å fundere på dette - at en helg med venner kan gi så mye innsikt og glede. Hva handler det om?


Forskning fra Harvard sier visst at vennskap forlenger vår levealder - og venne-turer handler om vennskap. Ergo kan vi vel konkludere med at å stikke av en helg, en natt eller en uke med venner faktisk er bra for helsen vår.Vi fant et hotell hvor vi kunne bo alle tre på samme rom. For oss var det prikken over i´en. Det ble mange gode samtaler på det hotellrommet skal jeg love deg. Og et par latterkramper.


Det finnes jo et hav a forskjellige måter å reise på jentetur på. Den jeg var på, var ikke av typen "ligge på et spa og hente energi". Tvert i mot reiste vi tre stykker på tur og følte oss som vi var 20 år igjen.... Egentlig ganske slitsomt for en stressa, overarbeidet trebarnsmor som egentlig hadde trengt å sove. Likevel opplevde jeg et helt vanvittig energinivå gjennom hele helgen - til tross for trasking, dansing og altfor lite søvn.


Og etter å ha lest om forskning og vennskap tror jeg kanskje jeg skjønner hva det handler om. For det første er det jo litt luksus å ha en hel helg hvor ingen er avhengig av deg - men det er tanker vi får spare til en annen gang.


For det jeg mener det handler om, det som gir energien, inspirasjonen og livsgleden, det er samtalene. Latteren. Det å blir forstått. Det å snakke om ting som du kanskje ikke tør å snakke om til vanlig, men som du klarer å fortelle om fordi man kommer så nær når man opplever nye ting sammen. Det handler om å dele drømmer, nye ideer og enda mer latter. Det handler om å gjøre seg sårbar for andre, og oppleve at de viser sin sårbarhet ovenfor deg. Og enda mer latter.


For å få en jentetur til å bli vellykket trenger man absolutt ikke besøke et sted som dette. Telttur gjør også susen. Men akkurat denne gangen valgte vi å gå all-in. Vi hadde booked oss inn på lunsj på hotel Dorsia. En helt unik perle i Gøteborg. En eksplosjon av farger hvor maksimalisme er nøkkelordet. Denne lunsjen kommer vi til å snakke om i laaang tid

Det handler om å føle seg forstått, se seg selv gjennom vennenes øyne og få ny innsikt til eget liv - og sine venners. Og mer latter. Og kanskje noen tårer.


I bunn og grunn handler det om å oppleve noe sammen med andre. Det trenger ikke være stort, men det er noe annet enn det du alltid gjør. Utenfor de faste rammene. Det handler om tilhørighet. Å være en del av noe større enn deg selv.


Så på vei hjem fra turen jeg var på, var det unison enighet om å gjøre denne turen til en fast jentetur - hvert år. For vi vil jo gjerne leve så lenge som mulig :)


Ta vare på deg selv og de du er glad i.


Til neste gang,


Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg