• FruityFriendly

Hjemmelaget snickers sjokolade

Hva er din favoritt når det kommer til påskegodteri? Vår er nemlig hjemmelaget snickers. Denne sjokoladen er laget slik at den er sunnere enn den som kjøpes i butikken, og den er ikke en like stor påkjenning for blodsukkeret og har nesten ikke noe hvitt sukker i seg, kun det lille som er i den mørke sjokoladen.Her er oppskriften:

½  boks økologisk peanøttsmør (vi bruker 500g) 1/2 dl lønnesirup (smak deg frem) 1 dl peanøtter 1/2 ts havsalt 1/2 ts sort vaniljepulver 2- 3 plater mørk sjokolade, minst 70%, men gjerne også 85% eller en blanding


Karamellsaus: Dette trenger du: 1,25 dl lønnesirup (mørk, det kan også bruker fibersirup og yaconsirup, evt en blanding av alle for et bedre blodsukker)

1 dl fullfett kokosmelk (Rema 1000, evt vanlig fløte) 5 ss klarnet meierismør/ghee Et par klyper uraffinert havsalt

Slik lager du karamellsaus: Varm opp lønnesirup og klarnet smør på medium til høy varme, la det småputre i 15-20 minutter. Ha i kokosmelk og gi det et nytt oppkok. La det putre på medium til høy varme i  5-10 minutter. Koketiden kan variere, så la det koke til den har tyknet noe, men den vil bli tykkere når den er avkjølt.


Slik gjør du snickersbunn: Varm opp peanøttsmør og lønnesirup på middels varme. Bland det godt sammen med daddelsukker, peanøtter og havsalt. Den ferdige blandingen helles over i en boks/ fat e.l. dekket med bakepapir. Trykk «deigen» ned slik at det blir en jevn overflate. Settes i kjøleskapet til den er stivnet. Lag karamellsaus, avkjøl til den tykner og hell et lag over peanøttmassen. Strø over litt peanøtter og la dette «sette seg» Smelt sjokoladen i vannbad, kutt så den avkjølte blandingen i passende biter og dypp i sjokolade.  Vil du gjøre det enkelt heller du bare sjokolade over, men da får du ikke under. Deretter settes snopet i frysen i ca en time til sjokoladen er stivnet. Sjokoladen oppbevares best i fryseren - om det er noe til overs;). Da gjenstår en ting, NYT!!!!

Oppskriften, men noen endringer, er fra lilalife.no og karamellsausen er fra anetteselnes.noGOD PÅSKE fra

Mary-Janne og Camilla


https://fruityfriendly.com/

Følg oss gjerne på instagram: fruityfriendly

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine