JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Har du gitt opp?

Snart nærmer februar seg. Vi er godt inn i det nye året, og hverdagen har kommet over de fleste av oss. Januars lovnader om nytt og bedre år ligger bak oss. Spørsmålet er hvor langt bak?


Er du en av de som sa til deg selv at "i år, da skal jeg leve sunnere/trene mer/være mer sosial/rydde mer" eller noe i den duren? Har du klart å holde på det du lovet deg selv?


Visste dere at en stor studie av brukere til appen Strava (kilde nrk) har identifisert at uken som gikk er den uken flest mennesker gir opp nyttårsforsettene sine?


Hvorfor det lurer du? Jeg har selvfølgelig ikke svaret for alle de millioner av mennesker som er med i kartleggingen. Men jeg har en anelse....


Vi tror vi har lyst til å gjøre noe annerledes. Vi tror vi har et mål - eller en drøm - vi vil nå. Også sier vi til oss selv - at det skal jeg gjøre nå. i et sterkt - eller kanskje svakt - øyeblikk. Så glemmer vi å spørre oss selv: "hvor lyst har jeg egentlig".
For en ting vet vi helt sikkert. For å oppnå nye resultater, må vi gjøre andre ting eller ting annerledes. Det vil si, at mest sannsynlig må vi gi opp noe. Kanskje betyr det å kutte ut godisen, kanskje betyr det mindre tid foran tv´n, eller legge deg tidligere eller så opp før du pleier. I motivasjonens ånd - når vi setter oss mål for ett nytt år, eller en ny uke, er det fort gjort å glemme at det faktisk er en jobb som må gjøres.


Dessverre kan vi ikke lese oss til strammere rumpe (believe me, I have tried). Ei heller blir klesskapet ryddig av å tenke på det, eller klage over det. Jobben må gjøres.


Og det er greit å gjøre den jobben en stund. Mens vi enda er "nyforelsket" om ideen om målet eller forsettet. Vi ser på det litt som unntakstilstand. Og etter en stund er det lett å bli lei, også tar vi en pause bare i dag. Ja, også i morgen da - for da er det en hektisk dag. Og plutselig kom livet i veien.


Så hvordan er det med deg? Holder du ut eller har du gitt opp?


Hvis du er en av de som har slått opp med ideen - tenk deg om. Hvorfor? Var det ikke så viktig likevel? Eller orker du ikke gjøre jobben? Husk, det er aldri for sent å sette seg på hesten igjen. Vi må feire våre feilskjær - de gjør oss litt klokere hvis vi bruker "feilene" til å forstå oss selv og hvorfor vi gjør (eller ikke gjør) de tingene vi gjør.


Eller er du en som holder fast ved alle januars lovnader? I såfall high - five til deg. Du har mest sannsynlig satt deg et mål som du synes er viktig - og har innstilt deg på at jobben må gjøres - koste hva det koste vil. Da er det bare å si til deg selv: jeg har ikke kommet så langt, bare for å komme så langt!


Min utfordring til deg denne uken er å vurdere de målene du setter deg. Hva skal til for å gjøre jobben, og er jeg villig til å gjøre det? Det mine venner, er kanskje det aller viktigste du kan gjøre for å sakte men sikkert komme litt nærmere de målene du har satt deg. Og seriøst, hvis ikke du er villig til å gi opp noe på veien - da er det kanskje ikke riktig mål eller riktig tid. Det er vel helt greit det og??


Med det ønsker jeg dere alle en strålende uke! Og håper nye - eller gamle - mål tenner en gnist i deg.


Ta vare på deg selv og de du er glad i.


Til neste gang,

Marte

XoX


Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg