JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine 

  • Hverdagssirkus

Halloween - grøss eller glede?

I morgen er det Halloween, og mange små hjerter gleder seg. Selv om vi som er født før 80-tallet kanskje stiller oss undrende til tradisjonen er det vel bare å akseptere hele greia og gjøre det beste ut av det.


Hadde Halloween vært lagt til nærmeste helg, tror jeg at mange hadde omfavnet denne "høytiden" med videre armer. Men sånn er det ikke, og jeg har innsett at det vel heller ikke kommer til å skje så lenge barna går på skolen. Og heller ikke til å unngå for alle som bor i områder hvor det finnes barn i skolealder.
Her i huset har vi noen kjøreregler for å sørge for en fin Halloween-feiring for alle:


  • Ingen avtaler får lages med bare noen. Med de to eldste barna har jeg invitert alle jentene i klassen til pølser før knask-eller knep. Det er viktig at ingen blir utelatt på en dag som dette. I alle klassene til barna organiseres nå det aktiviteter klasse-vis. Det er viktig for felleskap og inkludering.

  • Halloween er lavterskel. Vi bruker ikke penger på dyre "kjøp-og-kast" kostymer. Vi gjenbruker arv, gamle klær og tidligere brukte kostymer. Serveringen strekker seg til pølser! Ikke mer ikke mindre (eller...kanskje litt godis på bordet da...)

  • Når de små, litt skumle skal ut på godisjakt er det kun lov å ta én ting fra hvert hjem. Unntaket er husholdninger hvor de får beskjed om "maks tre" eller liknende.

  • Alle må ha refleks - selv om det ikke passer kostymet

  • Det er KUN lov å gå til hus hvor det er lykter tent ute eller annet som innbyr til å ringe på. Akkurat dette er en litt viktig kampsak synes jeg. For selv om vi har begynt å se gleden av denne skumle dagen er det veldig mange som ikke synes noe om det. Jeg synes vi skal respektere det. I tillegg sikrer det at barna får en god opplevelse, for da kommer de til hus hvor de som åpner døren synes det er ok - eller kanskje til og med hyggelig - å få en skokk med unger med groteske kostymer på døren.

  • Grunnet regn de siste årene har dette med u-innpakket godis styrt seg selv....bøttene har kommet hjem like fulle med vann som med godis. Ellers gir vi kun ut stykkevise innpakkede treats hos oss. Noen husholdninger i området her er helt rå og lager små individuelle poser som de deler ut. Imponerende og ganske langt unna min kapasitet ;) Heldigvis begynner butikkene å bli litt bedre på dette, og Nille er fremdeles favoritten her.

  • Alle barn i følget må si pent "tusen takk" på hver eneste bidige dør. Kanskje det viktigste av alt!

  • De voksne (aka meg) må også kle seg ut! Det er sååå morro for barna. Tyv er favoritten - en stripete genser, svart lue og litt svartmaling rundt øynene gjør susen.

  • Akkurat denne kvelden er det lov å spise ubegrenset med godis. Så blir det lagt bort og ikke tatt frem før neste lørdag (og stort sett er det da glemt og går i søpla... I know ikke miljøvennlig, men tross alt bedre enn i små kropper på 25kg).


mammaer må også kle seg ut. Og ikke alle kostymer må være skumle...

Så, bortsett fra det er det bare å kose seg :) Det hender til og med at vi som bor i nærheten av hverandre samles til litt suppe og gode samtaler mens barna kaster innpå dagens fangst. Det gjør dagen skikkelig hyggelig for oss voksne også.


Med det ønsker jeg dere alle en riktig god Halloween.


Ta vare på deg selv og de du er glad i. Knask eller knep?


Til neste gang,

Marte

XoX

Vil du ha mer hverdagssirkus? Følg meg gjerne på Instagram, Facebook eller blogg


Ps - har dere ikke planer i morgen kan det være en fin aktivitet å skjære gresskar. Våre tips til det kan dere lese her