• Rine Kalve

Høstfrisk hud

Vi har sagt farvel til sommer og ønsker nå høsten velkommen.

Åh, det er en så fin årstid synes jeg. Tenk på de vakre fargede bladene som faller, koselig inne tid med venner og familie. Kanskje et avslappende bad med noen dråper eteriske oljer for å senke skuldrene og roe ned. Se en bra serie under ullpleddet i sofaen eller drikke en varm kopp kakao og bare koble helt ut med en god bok.Når bladene begynner og falle, må vi også tenke på å endre hudpleie rutinen vår.

Været blir kaldere, og vi må reparere huden vår fra sommerens skader og forberede den til vinteren som kommer.


Om sommeren blir huden som regel dehydrert av å være i solen. Da er det veldig viktig å få næret den godt igjen med en tyngre fuktighetskrem og gjerne bruke et serum i tillegg. Et serum vil trekke dypere ned i huden å jobbe, den inneholder også vanligvis mye mer konsentrerte aktive ingredienser enn en fuktighetskrem. Den totale effekten av hudpleien vil da være mer effektiv når du inkluderer et serum i dine hudpleie rutiner. Det er også lurt å fortsett å beskytte huden din mot solen. Når været blir kaldere og vi ser mindre sol, tror vi kanskje at vi kan hoppe over sol beskyttelsen. Men de skadelige UV-strålene kommer gjennom selv om det er overskyet. Så en god fuktighetskrem med solbeskyttelse er et must!


Solen er med på å gi deg en sunn glød, men kan også ha gjort noe hudskader i løp av sommeren. Du kan sitte igjen med en følelse av at huden ser gufsen ut, da kan det være en god idé å skrubbe huden din forsiktig 1-2 ganger i uken. Dette er for å fjerne døde hudceller og stimulere cellefornyelsen i huden. Huden vil da se sunnere og friskere ut.


En fuktighetsmaske kan også være bra for å gi ekstra pleie og fuktighet et par ganger i uken. Om du er usikker på hvilken hudtype du har og synes det er vanskelig å finne riktige produkter tilpasset din hud, kan du forhøre deg med for eksempel en hudterapeut. Hudpleiesalonger og apotek tilbyr ofte gratis hud analyser. Husk også å beskytte hender med en god håndkrem når været blir kaldere, det er så typisk, kjedelig og ikke minst vondt med kulde eksem.


Ellers er et sunt og variert kosthold, samt å drikke rikelig med vann essensielt for en sunn og frisk hud hele året rundt!


Ha en koselig høst dere <3

JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine