• Frubuckle

Frokost. Dagens viktigste måltid. Eller?!Fra vi var små har vi blitt fortalt at frokost er det aller viktigste måltidet. Spiser en ikke frokost kan en bli slapp, yte mindre, miste konsentrasjon og småspise. Dette er blant de mange påstandene om hvorfor en bør spise frokost. Her har det dukket opp en god del spørsmål i det siste og det er ikke så sikkert lenger at du behøver en god frokost for å fungere bra i hverdagen. Snarere tvert imot. Hvorfor?


Forskning og erfaringer i kosthold miljøet har kommet frem til at når og hvor ofte du spiser påvirker ikke forbrenning og energi nivå i så særlig grad. Det er et godt variert kosthold med kaloribalanse i forhold til din daglige aktivitetsgrad som betyr noe i det lange løpet. Som tidligere nevnt er det ditt uke «budsjett» av totalt matinntak viktigst.


Jeg kan ikke presisere nok hvor viktig dette med kaloribalanse er. Er du veldig aktiv og opprettholder en sunn vekt og livsstil.

Spis når du selv vil!Ditt første måltid!

Bytt ut ordet frokost til «første måltid» så får en fort litt annet syn på dette. Kroppen er i en naturlig faste tilstand når du våkner. Spør deg selv. Er jeg virkelig sulten nå på morgenkvisten? Svaret blir ofte nei. Sannheten er at om en skal la vær å spise er morgenen ganske lett. Når du spiser ditt første måltid bestemmer du selv!Noen grunner til at kanskje du bør utsette ditt første måltid


· Du er ikke i kaloribalanse (opp ned i vekt).

· Du er inaktiv på jobb(kontorrotte).

· Du ønsker deg ned i vekt.

· Tidsbesparende (du farer jo rett på jobb)

· Du kan nyte en større god lunsj!


Så hvem trenger da et tidlig måltid (fokost)?


Barn. Barn er ofte ekstremt aktive og har mye mer tidsstyrt hverdag med faste måltids rutiner. Dessuten vokser de!


Aktive arbeidere. Jobber du med fysisk krevende arbeid er det klart at det er viktigere med mer mat da du forbrenner mer i jobben.For å avslutte vil jeg bare si at jeg sitter ikke på noe fasit her. Det å si at en fint kan sløyfe frokosten kan virke litt kontroversielt. Om du elsker frokosten din så gjør det videre. Ser du etter forandringer på matinntak i din hverdag så kan jo dette vær noe å tenke over.


I en studie tok en for seg folk som spiste frokost regelmessig og folk som ikke spiste frokost. De undersøkte både hvordan frokost påvirket det daglige energiinntaket og hvordan det å spise tidlig på dagen gir utslag på vekt.


Forskerne fant at folk som spiser frokost får i seg 260 kalorier mer hver dag enn de som dropper frokost. De som ikke spiser frokost veier også i snitt en snau halvkilo mindre (0,44 kg).


Hva tenker dere?


Tone Buckle


Følg meg gjerne på min blogg frubuckle.no

Instagram @frubuckle

0 kommentarer
JOIN OUR MAILING LIST

© 2019 by AnneBrith Magazine